Haberler

Bedelli Askerlik Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda

CHP İzmir Milletvekili Balbay: "Bedelli askerliği konuşuyoruz ama Türkiye'de bir şey daha var ki o da bedelli demokrasi" MHP Trabzon Milletvekili Aydın: "Çözüm sürecinden gelecek beklemek ham hayalden öteye gitmez"

TBMM Genel Kurulu'nda bedelli askerlik ve sözleşmeli er ve erbaş başvurularını da kapsayan, Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifinin görüşmelerine devam ediliyor.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, teklifin 1. maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, askerlik sisteminin yeniden tanımlanması ve vicdani red hakkının olması gerektiğini savundu. Zorunlu askerlik uygulamasının pek çok soruna yol açtığını ileri süren Dora, askerlik olgusuna yüklenen toplumsal anlamların yeniden değerlendirilmesinin çağın bir gereği olduğunu söyledi.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın da Türkiye'nin etrafının yangın yerine döndüğünü, içeride de büyük sıkıntılarla karşı karşıya olunduğunu ifade ederek, "Kendimize gelmemiz için daha ne olacak Allah aşkına. Bu 6, 7 Ekim'de Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı durum, bu yaşanan olaylar aslında, yapılanların sonucudur. Askeri kışlaya çekin, polisi de karakola kilitleyin, sokakları PKK'ya teslim edin, bu yaşananlar, Türkiye'nin çözüm süreci adı altında bölgeden çekilirken gelinen noktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, "çözüm sürecinden gelecek beklemenin ham hayalden öteye gitmeyeceğini de" ileri sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise madde üzerindeki konuşmasında, tam 1 yıl önce Sincan Cezaevi'nden çıkarak özgürlüğüne kavuştuğunu hatırlattı. "Bedelli askerliği konuşuyoruz ama Türkiye'de bir şey daha var ki o da bedelli demokrasi" diyen Balbay, herkesin demokrasi ve özgürlüklerden yana olmasını istedi.

Bedelli askerlik uygulamasının yarattığı en ciddi tehlikenin eşitsizlik olduğuna işaret eden Balbay, toplumda belli bir dengenin ve adaletin yaratılması gerektiğini söyledi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Balbay Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title