Haberler

Başkan Sarıoğlu, Pazarcı Esnafıyla Toplantı Düzenledi

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, pazarcı esnafıyla bir araya gelerek, yeni yapılan pazar yerine esnafın nasıl yerleşeceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, pazarcı esnafıyla bir araya gelerek, yeni yapılan pazar yerine esnafın nasıl yerleşeceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Finike Aquapark Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, yeni pazar yeri yapılırken esnafa ne kadar büyüklükte alan gerektiği konusunda görüşlerinin alınmamasının en büyük sıkıntı olduğunu vurguladı.

İnşa edilen pazar yerinde adaletli davranacaklarını belirten Sarıoğlu, şöyle konuştu:

"Sürekli pazara çıkan esnafa yer tahsisi yaparak, esnafımızın burada yer almasını sağlayacağız. Pazar yerimiz esnafımız için dar olduğundan, dağıtılacak alanları küçültmek zorunda kaldık. Sebze meyve tezgahları için verebildiğimiz alanın ön cephe genişliği üç metre derinliği ise 2,5 metre. Giyim tezgahları için ayrılan alanın ön cephe genişliği 4,9 metre derinliği ise 3 metre olarak hesaplandı. Bu şekilde bir dağıtım olduğunda 314 esnafımız bu alandan istifade edebilecek."

Pazar yerinde adaletli bir dağıtım gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Sarıoğlu, "Bazı esnafımız yola yakın olmak isteyecek, bazıları farklı birşey isteyecek. Biz de bunun çözümü için kura çekeceğiz. Kura adaletli ama eşit değil. Biz hem adaletli hem eşit bir sistem düşünüyoruz. Bu sorunu da ücret farklılığı ile çözmeyi hedefliyoruz" dedi.

Finike'de bir ay süreyle festival kuracaklarını anlatan Sarıoğlu, bu yıl ilk defa festivalde Osmanlı Çarşısı oluşturacaklarını bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Kaan Osman Sarıoğlu Finike Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title