Haberler

Ibm'den Analitik ve Bulut Bilgi İşlem İçin Yeni Powerlinux Sistemi

IBM'in Watson bilişsel bilgi işlem çözümünü çalıştıran aynı Power Systems platformunu temel alarak oluşturulmuş yeni PowerLinux 7R4 sunucusu giderek artan oranda Linux ortamlarında devreye alınan, veri yoğunluklu ve iş açısından kritik yeni iş...

IBM'in Watson bilişsel bilgi işlem çözümünü çalıştıran aynı Power Systems platformunu temel alarak oluşturulmuş yeni Power Linux 7R4 sunucusu giderek artan oranda Linux ortamlarında devreye alınan, veri yoğunluklu ve iş açısından kritik yeni iş yükleri için gereken performansı sağlayabilecek bir sistemdir. IBM, her biri Linux on Power için optimize edilmiş IBM Cognos Business Intelligence ve EnterpriseDB veritabanı yazılımlarını kullanıma sunarak Power Systems portföyünü genişletmektedir.

IBM Türk Power Systems ve System z Ürün Müdürü Kadir Yılmaz yeni duyurularla ilgili şunları söylüyor: "Açık bir Linux ortamında iş açısından kritik ve karmaşık bulut ve büyük veri iş yüklerini işlemek için tasarlanmış IBM'in Power Systems ürünleri artık giderek daha çok sayıda müşteri tarafından tercih ediliyor. Dolayısıyla da bu gereksinimi karşılamak için günümüzün artan Linux iş yüklerini destekleyen yeni ürünler, uygulamalar için olduğu kadar işbirliğini de kapsayan açık ekosistemimize çok daha fazla oranda yatırım yapıyoruz."

Yeni PowerLinux 7R4 Sunucusu PowerLinux 7R4, Red Hat ve SUSE'den endüstri standardı Linux işletim sistemini çalıştıran, IBM'in Power Systems PowerLinux sunucularının en yenisi olan yüksek teknolojili bir üründür.Geçen yıl duyurulmuş bulunan PowerLinux 7R1 ve 7R2 modellerinin yanına duyurulan PowerLinux 7R4, analitik, bilişsel bilgi işlem, veritabanı ve web altyapısı da dahil olmak üzere yoğun hesaplama gerektiren iş yüklerini işleme alabilen bir Linux çözümü arayan müşteriler için idealdir ve 4'e kadar işlemci yuvası ve 32 çekirdek ile ideal performans düzeyini çok uygun fiyatlarla sunar. PowerLinux 7R4, günümüzde Linux işletim sistemini çalıştıran tüm Power Systems ürünlerinde kullanılabilen sanallaştırma, ara katman yazılımı ve uygulamaların aynılarından yararlanır.

Hem Linux hem de IBM'in AIX ve/veya IBM i işletim sistemi yazılımlarını çalıştırmak isteyen müşteriler için IBM, Power Systems portföyünün tamamında Linux'u sunuyor. IBM'in PowerVM sanallaştırma araçlarını kullanarak müşteriler, bir Power Systems sunucusunu ayrı sanal sunuculara ayırabiliyor, böylece bazıları Linux tabanlı uygulamaları çalıştırırken, diğerleri de AIX ya da IBM i uygulamalarını çalıştırabiliyor.

Linux on Power için Artan Talep

Daha fazla kurum, kritik iş yükleri için Linux on Power çözümünü kullanmaya başlarken, bugünkü duyuruyla birlikte her boyutta işletme ve kuruluş, artık açık bilgi işlemi destekleyen sistemler söz konusu olduğunda daha çok seçeneğe ve esnekliğe sahip olacak. Yerel yönetimler ve sağlık hizmetleri, telekomünikasyon, perakende ve bankacılık gibi çeşitli sektörlerdeki işletmeler hızlı ve veriye dayalı bilgilerle rekabet üstünlüğü elde etmek için PowerLinux 7R4'ten, ve yazılımlardan ve ara katman yazılımlarından yararlanabilecek.

Veri Hizmeti Sağlayan Ürünler, Power Systems Ekosistemini Genişletiyor

Buna ek olarak IBM, EnterpriseDB şirketinin kurumsal PostgreSQL tabanlı veritabanı çözümünün de artık Linux çalıştıran tüm Power Systems sunucularında kullanılabilmeye başlandığını duyurdu. EnterpriseDB'nin Postgres Plus Advanced Server ürünü, müşterilerin süregelen ve yeni iş uygulamalarını destekleyen düşük maliyetli bir veritabanına erişmelerini sağlıyor.

Veritabanlarında değişiklik yapmak, kapsamlı geçiş araçlarının ve kaynaklarının olmaması ve uygulamalarla uyumluluğunun sınırlı seyretmesi nedeniyle yüksek maliyetli ve riskli olurken, EnterpriseDB şirketinin Postgres Plus Advanced Server ürünü ve IBM Power Systems çözümü, kapsamlı düzeyde başka veri tabanlarıyla uyumluluk işlevi, geçiş araçları ve uzmanlık sağlayarak bu sorunu gideriyor. Bunun yanı sıra, pek çok başka tabanlı uygulamanın neredeyse hiç değişmeden çalışmasını sağlarken önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlayabiliyor.

Hem Enterprise DB hem de IBM DB2 veritabanı yazılımı, IBM Power Systems müşterilerine Power Systems temeliyle birleşen Linux inovasyon ve esneklik özelliklerine sahip açık bilgi işlem platformu sunuyor.

Linux on Power İçin Optimize Edilmiş ve Genişletilmiş IBM Yazılımları Portföyü

IBM Cognos Business Intelligence yazılımı artık IBM WebSphere ile Linux işletim sistemini çalıştıran diğer IBM yazılım uygulamalarını bir araya getiriyor. Linux on Power için optimize edilmiş olan IBM Cognos Business Intelligence yazılımı veriye dayalı bilgiler için Power'ın performansını kullanan bir analitik motoru sağlıyor. Bunun yanı sıra WebSphere yazılımı web müşterileri ve mobil aygıtlar için yeni gelişmekte olan Java tabanlı uygulamaları desteklemek için kapsamlı bir yazılım portföyü sunuyor. Linux on Power için uygun hale getirilen diğer IBM teknolojilerin InfoSphere BigInsights ve InfoSphere Streams yazılımlarıdır.

IBM'in Açık Kaynak Geçmişi

1999 yılından bu yana IBM pek çok açık kaynak projesine katılmıştır ve bunlar arasında Linux'un yanı sıra Open Stack, Open Daylight, KVM, Apache ve Eclipse bulunuyor. Dünya genelinde yüzlerce IBM programcısı ve mühendisi açık kaynak için katkıda bulunarak, KVM gibi projeler üzerinde çalışan uzmanlar ve müşterilere destek, Linux on Power Systems çalıştırmak isteyen IBM Çözüm Ortakları ve yazılım tedarikçileri de dahil, küresel açık kaynak topluluklarının bir parçası olmaktadır. Küresel açık kaynak topluluklarından oluşan bileşkenin birer parçası olan yüzlerce IBM programcısı ve mühendisin yanı sıra müşterilere pratik destek veren ve KVM projeleri üzerine çalışan uzmanlar, IBM Çözüm Ortakları ve Power Systems üzerinde Linux çalıştırmak isteyen yazılım tedarikçileri bu açık kaynak oluşumuna katkıda bulunmaktadır. 2013 Mayıs ayında IBM, Çin, Pekin'de dünyanın ilk Power Systems Linux Merkezini açtı ve bundan bir ay sonra da ABD, New York ve Austin'de iki IBM Power Systems Linux Merkezi daha açma hedefleri olduğunu açıkladı.

IBM Power Systems hakkında daha fazla bilgi almak için www.ibm.com/power adresini, IBM ve Linux hakkında daha fazla bilgi almak için: www.ibm.com/linux adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Kadir Yılmaz Linux Ibm Basın Bültenleri Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title