Haberler

Ibm Araştırması: Kazananlar, Müşterisinin Sesini Duyan Şirketler Olacak

4.183 üst düzey liderle görüşülerek gercekleştirilen global araştırmanın sonuçlarına göre, iş dünyasının gündeminde büyük değişimler öngörülüyor.

4.183 üst düzey liderle görüşülerek gercekleştirilen global araştırmanın sonuçlarına göre, iş dünyasının gündeminde büyük değişimler öngörülüyor. Araştırma, karar alıcı ekiplerin bir takım olarak çalıştığı ve birbirlerini anladığı şirketlerin daha başarılı olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye Sonuçları "müşterinin kurum üzerindeki etkisi" açısından Türkiye'nin dünya ortalamasının üzerinde olduğunu gösteriyor. Ayrıca, dijital stratejilerini kurum kültürlerine entegre etme başarısı açısından da Türk şirketler dünyadan 2 kat daha ileride.

IBM bir ilke imza atarak, Türkiye dahil 70 ülkeden, 20 sektörden, 4.183 üst düzey yöneticiyle yüz yüze görüşme yaparak bir rapor yayınladı. IBM'in Müşterisinden Güç Alan Kurumlar araştırmasının temel bulguları üst düzey yöneticilerin dünyayı nasıl gördükleri ve iş dünyasını önümüzdeki 3-5 sene içinde en çok etkileyecek etkenlerin neler olacağına dair önemli tespitleri

içeriyor. Araştırmaya göre en başarılı kurumlar vatandaşın ve müşterinin düşüncelerini/taleplerini göz önünde bulundurarak karar alanlar.

IBM araştırması, yöneticilerin önceliklerinin kurum içi verimlilik ve üretkenlik çerçevesinden çıkarak kurum dışı ilişkilere, şeffaflığa, işbirliğine, hedef segmentlerine ve bu segmentlerdeki tüm bireylerle "İletişime" odaklanan yeni bir gündem oluştuğunu gösteriyor.

Türkiye'de iş dünyasını en çok pazar faktörleri, teknoloji ve regülasyonlarla ilgili değişimler etkileyecek

Araştırmaya Türkiye'den katılan 17'den fazla sektördeki kamu ve özel sektör temsilcileri Enerji ve Kamu Hizmeti, Medya ve Eğlence, Telekom, Tüketici Ürünleri, Yaşam Bilimleri, Profesyonel ve Bilgisayar Hizmetleri, Perakende, Ulaşım, Seyahat, Bankacılık ve Finansal Kurumlar, Sigorta, Hava-Uzay Savunma Sanayi, Otomotiv, Kimya ve Petrol, Elektronik, Endüstriyel ürünler, Sivil Toplum Örgütleri ve Devlet Kurumlarından oluşuyor.

Türkiye'de önümüzdeki 3-5 yılda iş dünyasını etkileyecek en önemli unsurlar (sırasıyla): Pazar faktörleri, teknoloji, regülasyonlarla ilgili endişeler, makro-ekonomik faktörler, çalışan becerileri, sosyo-ekonomik faktörler, jeopolitik etkenler olarak belirtiliyor. Dünya ve Türkiye kıyaslaması yapıldığında öne çıkan tespitler ise şu şekilde:

• "Müşterinin kurum üzerindeki etkisi" Türkiye'de (%63) dünya ortalamasının üzerinde (%54). Öte yandan, Türk yöneticiler, şu anda "müşterileri çok iyi anlamadıklarını" itiraf ediyorlar. Kurumların "müşteriyi anlama" seviyeleri Türkiye'de %39, dünyada ise %35.

Türkiye'den ankete katılan yöneticilerin %90'ı (dünyada %96) "müşterilerle çok daha kapsamlı işbirlikleri" kurmayı planlıyor. Bu şekilde "müşteriyi anlama" seviyelerini 3-5 yıl içerisinde %92 seviyesine ulaştırabileceklerine inanıyorlar. (Dünyada %76)

• Dünyada kurumların %36'sı "dijital stratejilerini kurum kültürlerine entegre edebilmiş" olduğunu söylerken, Türkiye'de bu oran %60.

• Türkiye'de kurumlar, dijital strateji uygulamalarının önündeki en büyük engeli "yatırım getirisini ölçmekte zorluk çekmek" olarak belirtiyorlar. (Türkiye'de %61, dünyada %52)

• Türk yöneticiler dünyadaki meslektaşlarına oranla "müşteri deneyimini yönetme" konusuna daha fazla kişisel vakit ayırmayı planlıyorlar. (Türkiye'de %16, dünyada %8)

• Türkiye'de de müşteriyle etkileşim/iletişim kanalları açısından günümüzde ilk üç sırayı (sırasıyla) yüz yüze iletişim (%67), çağrı merkezleri (%66), dijital kanallar (%60) alırken; 3-5 sene sonra ilk üç sırayı (sırasıyla) dijital kanallar (%93), yüz yüze iletişim (%62), çağrı merkezleri (%54) alacağı öngörülüyor. Bu bulgu dünyadaki genel trend'le örtüşüyor.

• "Müşteriye sundukları deneyimi iyileştirmek" için Türk yöneticilerin öncelikli 3 girişimi: yükselen trendlere çabuk yanıt vermek (Türkiye'de %86, dünyada %79), istikrarlı müşteri deneyimleri yaratmak (Türkiye'de %83, dünyada %70) ve karşılanamayan müşteri taleplerini belirlemek (Türkiye'de %80, dünyada %79).

Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu hiç olmadığı kadar birbirine yakın ve benzer önceliklere sahip

Araştırma karar alıcıların giderek daha açık, işbirliğine kucak açan ve müşteriyi dahil eden bir modele doğru kaydıklarını gösteriyor. Bu konjonktürde, yönetim kurulu ve icra kurulu birbirine hiç olmadığı kadar yakın ve çok benzer önceliklere sahipler. Başarılı şirketlerin sırrı ise karar alıcı ekiplerin bir takım gibi çalışması ve birbirini anlamasından geçiyor. IBM araştırması müşteriyi birey olarak görmenin gerekliliğini de ortaya koyuyor. Klasik segmentasyon metotları yerini bireysel değerlendirecek metotlara bırakıyor.

CEO'lar, "mutlak kontrol sahibi" olma üsluplarından feragat etmeye hazırlar

Araştırmaya katılan CEO'lar, müşteri etkisinin en çok "iş stratejisi geliştirme" alanında artacağına inanıyorlar. Aynı zamanda, "iş stratejisi geliştirme" gibi alanlarda "mutlak kontrol sahibi" olma üsluplarından feragat etmeye hazır olduklarını söylüyorlar. CEO'ların 1/3'ü diğer üst düzey yönetici kitlesinin "müşteriler ile temas halinde olmaması" nedeniyle endişe duyduklarını ifade ediyorlar. ve yine CEO'lara göre, "stratejik etki" açısından müşteri, üst düzey yöneticiden sonra ikinci sırada geliyor.

Araştırmanın tamamnına http: //www.ibm.com/tr/ustduzeyyonetici/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Türkiye Ibm Basın Bültenleri Haberler

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe başkan seçilmek için kaç oy lazım? Toplam kaç kişi oy kulllanacak? #129300 Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ne zaman? Vedat Muriç Beşiktaş'a geliyor mu? Transferde son durum! 8 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 8 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Babalar günü ne zaman 2024? Babalar günü hangi gün? #129492 YKS'ye makyajlı girilir mi? ÖSYM sınavlarında makyaj yasak mı?
DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title