Haberler

Balıkesir: Balıkesir 19. Piyade Tugay Komutanlığı'nda Görev Değişimi

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bulunan ve Atatürk tarafından kurulan 19. Piyade Tugay Komutanlığı'nda, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) tarafından belirlenen generaller ve amiraller ataması sebebiyle, görev devir-teslim töreni düzenlendi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bulunan ve Atatürk tarafından kurulan 19. Piyade Tugay Komutanlığı'nda, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) tarafından belirlenen generaller ve amiraller ataması sebebiyle, görev devir-teslim töreni düzenlendi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki 19. Piyade Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen 'Görev Teslim Töreni'nde; Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral M. Serdar Ekizoğlu, görevini 23. İç güvenlik Tugay Komutanlığı'ndan gelen Tuğgeneral Ömer Paç'a devretti. İstiklal Marşı ile başlayan tören komutanların öz geçmişlerinin okunmasının ardından, Ekizoğlu'nun Paç'a 19. Piyade Tugay Komutanlığı sancak devir teslimi ve yemin töreni ile devam etti. Sancak devir teslim defterinin imzalanması ve Ege Ordusu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral A. Aydın İnağ'ın onayından sonra Paç, komutanlığı anısına Ekizoğlu'na komutanlığının forsunu verdi. Törende konuşmasına komutanlara başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek ve yeni görevlerinde başarılar dileyerek başlayan Ege Ordusu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral A.Aydın İnağ, "Görevini devreden Tuğgeneral Serdar Ekizoğlu, 1 yıllık komutanlık görevi sırasında üstün vazife anlayışı içerisinde başarıyla görevini tamamlamıştır. Görev süresi içinde, 19. Piyade Tugay Komutanlığı başarı grafiğinin düzenli şekilde yükselmesine önemli katkılar sağlamıştır" dedi.

Görev teslim töreni sonrasında düzenlenen kokteylde Ekizoğlu personellerle vedalaşırken, Paç da tanıştı. Sıcak ve sempatik tavırları ile çocukların yanında Edremitli vatandaşların da sevgisini kazanan Ekizoğlu'nun vedası, buruk şekilde gerçekleşti. Gökçeada 5. Komando Alay Komutanı Piyade Kurmay Albaylıktan Tuğgeneralliğe terfi ederek 19. Piyade Tugay Komutanlığı'na, buradan da Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral Ekizoğlu, 1960 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Ekizoğlu, evli ve iki çocuk babası.

Törene; Vali Selahattin Hatipolu, Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata, Burhaniye Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ve diğer ilçe ve belde belediye başkanları kamu, kurum ve daire amirleri ile Tugay Komutanlığı'nda görevli çok sayıda personel ve eşleri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title