Haberler

Avrupa'da Perakende Satışlar Arttı

Avro Bölgesi'nde bu yılın haziran ayında perakende satışlar, bir önceki aya göre yüzde 0,4, AB'de de yüzde 0,3 arttı Geçen yılın haziran ayına kıyasla perakende satış endeksi Avro Bölgesi'nde yüzde 2,4, AB'de ise yüzde 2,5 artış kaydetti Aylık en fazla artış Almanya'da, yıllık en fazla artış ise Lüksemburg'da ölçüldü.

Avro Bölgesi'nde bu yılın haziran ayında perakende satışlar, bir önceki aya göre yüzde 0,4, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,3 artış gösterdi.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 18 üyeli Avro Bölgesi'nde haziran ayında mevsimsellikten arındırılmış perakende satışlar bir önceki aya göre yüzde 0,4, 28 üyeli AB'de ise yüzde 0,3 arttı.

Böylece perakende satışlar Avro Bölgesi'nde bu yılın nisan ayından bu yana artmaya devam etti. Avro Bölgesi'nde aylık beklenti 0,5, yıllık beklenti ise yüzde 1,4 artış olması yönündeydi.

Perakende satış hacminde yıllık bazda da artış görüldü. Avro Bölgesi'nde geçen yılın haziran ayına kıyasla perakende satış endeksi yüzde 2,4, AB'de ise yüzde 2,5 artış gösterdi.

Bölgede, perakende satışlarda aylık bazdaki artışı gıda, içki, tütün ve gıda dışı sektörler tetiklerken, otomobil yakıtı sektörü yüzde 0,1 geriledi. AB'de ise söz konusu dönemdeki artışa en fazla gıda, içki ve tütün sektörü etki etti. Bu sektörleri gıda dışı sektörler ve otomobil yakıtı sektörü izledi.

Aylık bazda toplam perakende satışını en fazla artıran ülke yüzde 1,3 ile Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya olurken, bu ülkeyi yüzde 1,1'le Avusturya, yüzde 1 ile Polonya ve yüzde 0,9 ile de Estonya izledi.

Perakende satışlarında en fazla düşüş görülen ülkeler ise yüzde 1,8 ile Finlandiya, yüzde 1,4 ile Portekiz, yüzde 1,1'le Malta ve yüzde 0,8'le de İspanya olarak sıralandı.

Yıllık bazda en fazla artış Lüksemburg'da kaydedildi

Yıllık bazda ele alındığında Avro Bölgesi'nde ve AB'de aylık bazda perakende satışları artıran etkenler yıllık bazdaki artışları da etkiledi.

Perakende satışlarda yıllık bazda en fazla paya sahip olan ülke yüzde 12,9 ile Lüksemburg oldu. Bunu yüzde 10'la Romanya ve yüzde 7,8 ile de Estonya izledi.

Perakende satışlarda söz konusu dönemde en fazla düşüş ise yüzde 2,6 ile Slovenya'da ölçüldü. Bunu, yüzde 1,5'lik oranlarla Finlandiya ve Malta takip etti. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Lüksemburg Estonya Almanya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title