Haberler

Ahem'in Açık Öğretim Lisesi'nin 14 Mezununa Kep Töreni

Balıkesir’in Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (AHEM) tarafından Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan 14 kişiye başarı belgeleri bu kapsamda ilçede ilk kez düzenlenen bir kep töreniyle verildi.

Balıkesir'in Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (AHEM) tarafından Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olan 14 kişiye başarı belgeleri bu kapsamda ilçede ilk kez düzenlenen bir kep töreniyle verildi.

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasında gerçekleşen törende; Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AHEM Müdiresi Nurbin Kolsuz, Ayvalık Mesleki Eğitimi Merkezi Müdürü Şefik Açar, bazı okulların müdürleri, öğretmenler ve mezun olan yetişkin öğrencilerin yakınları hazır bulundu. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AHEM'in Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olup, geçtiğimiz hafta benim ziyaretime gelen 14 arkadaşımızın heyecanı beni çok duygulandırdı. Bunun üzerine bende; 'isterseniz sizlere bir kep töreni düzenleyelim' dedim. Bu teklifim bile onları çok mutlu etti. Böylelikle; çeşitli nedenlerle lise hayatını sürdüremeyen ve hayata atıldıktan sonra ailelerinden, çocuklarından, eşlerinden fırsat bulup da eğitim hayatlarını Açık Öğretim Lisesi ile sürdürmek zorunda kalan bu arkadaşlarımıza Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce diğer öğrenciler gibi bir kep töreni düzenlendi. Bugün bu törende; 14 mezunumuzun duygusal anlarının coşkulu bir heyecanla harmanlandığına şahit olunca, iyi ki de böylesi bir töreni düzenlemişiz" dedi.

Törende konuşan Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ise; Kaymakamlık olarak ilçedeki her türlü eğitim ve öğretimin sonuna kadar yanında olup destek verdiklerini hatırlatarak, "Sayın İlçe Müdürümüz Erkan bey, bana böylesi bir kep töreni düzenlemek istediğini söylediğinde çok heyecanlandım. Gerçekten de çok güzel bir duygu seli yaşadık" diye konuştu.

DİPLOMA TÖRENİNE 5 TORUN SAHİBİ FADİME TÖRET DAMGASINI VURDU

Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olanlar için düzenlenen törende konuşan mezunlardan Zekiye Kocazeybek ile 5 torun sahibi olduğunu kaydeden Fadime Töret'in duygu ve düşüncelerini anlatırken, törenin düzenlendiği salonda duygusal anların yaşandığı gözlendi. Mezun kursiyerlerden Kocazeybek, Açık Öğretim Lisesi derslerine çocuklarıyla birlikte çalıştığını belirtirken, 5 torun sahibi olan 53 yaşındaki Fadime Töret ise, kırsal kesimlerde halen daha kız çocuklarının okutulmadığını kendisinin de bu okutulmayan çocuklardan biri, olduğunu kaydetti.

Okuyamamanın ezikliğiyle yıllarca yaşadığını vurgulayan Töret, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Açık Öğretim İlkokuluna başladıktan sonra, ardından Açık Öğretim Ortaokulunu ve bugünde Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olduğunu anlatarak, çok mutlu olduğunu ifade etmesi ise salonu dolduranların arasındaki bazı vatandaşlar tarafından gözyaşlarıyla karşılandı. Konuşmaların ardından 14 Açık Öğretim Lisesi Mezunu Kaymakam Naif Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ile birlikte örgün eğitim gören liselerde olduğu gibi keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Törenin ardından muhabirimize konuşan AHEM'in başarılı Müdiresi Nurbin Kolsuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'in önerisiyle gerçekleştirdikleri kep töreninin kendisini son derece duygu yoğunluğuna soktuğunu söylemesi ise dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Naif Yavuz Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title