Haberler

Muhammed Erin Grip Aşısı Uygulamasındaki Değişikliği Anlattı

ilandır
Güncelleme:

Pharma C Ecza Deposu Sahibi Muhammed Erin, çok merak edilen grip aşısı konusunda açıklama yaptı.

Kış aylarının yaklaşması ile grip aşısı olmak isteyen yurttaşların sayısındaki artış, koronavirüs gerekçesiyle denetim altına alınacak. Kimler grip aşısı olabilecek? Grip aşısı nerede yapılacak? Bu sorunların cevaplarını veren Erin,"Grip aşısı için şu an öncelik sıralaması var. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişiler önceliğimiz" dedi.

Yurttaşların Grip Aşısına Talebi İki Kat Arttı

Kış aylarında insanların gripten korunmak için yaptırdıkları aşıya bu sene, Covid-19 salgını yüzünden talep arttı. İnsanlar grip aşısı olabilmek için sıraya girdi. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenleme getirilen konunun ayrıntılarını Pharma C Ecza Deposu Sahibi Muhammed Erin anlattı. Erin, "Talepte çok büyük bir artış var. İnsanlar grip aşısı olarak kendilerini koronavirüse karşı güvende hissetmek istiyorlar. Bu talebe cevap verebilmek adına bir düzenleme getirildi. Buna göre gerekli görülen tüm vatandaşlar için çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

Risk Grubuna Göre Karar Verilecek

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin öncelikli olarak sıraya alındığını söyleyen Erin, "Bu düzenleme kapsamında risk grubundaki kişilerin öncelikli olarak aşılanması kararı verildi. Bunun en önemli nedeni, tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması. Aşılar ancak belirli zaman aralıkları ile temin edilebiliyor. Bu süreçte risk grubundaki hiçbir yurttaşı tehlikeye atmamız doğru olmaz" dedi. Erin, "Yurttaşlar risk grubunda olup olmadıklarına dair ayrıntılı bilgiyi E-Nabız üzerinden öğrenebilirler. Elden yazılan reçeteler aşı için geçerli olmayacak. Sadece Reçetem sistemi üzerinden yazılan ilaçlar, eczacıların İlaç Takip Sistemi'ne (İTS) düşecek ve uygulanacak" açıklamalarında bulundu.

Grip Aşısında Doktor Reçetesi Dönemi

Geçtiğimiz yıl 1.5 milyon vatandaşın grip aşısı olduğunu hatırlatan Erin, "Bu sene sayı iki katına çıktı. Bu da Sağlık Bakanlığı tarafından konuya el atılmasına neden oldu. Eskiden insanlar eczaneye gelerek isim yazdırıp aşılarını olabiliyordu. Şimdi ise doktorlar reçete etmedikleri takdirde grip aşısı yapılması tamamen yasaklandı" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Grip Aşısı Advertorial Haberler Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

title