Haberler

ABD, Kuzey Kore'nin "Sony Saldırısını Araştıralım" Teklifini Reddetti

Güncelleme:

ABD, Sony'ye yapılan siber saldırının ortak soruşturulması için Kuzey Kore'nin yaptığı öneriyi reddetti ve "Yardım etmek istiyorlarsa Sony'nin zararını ödesinler" dedi.

ABD, Sony'ye yapılan siber saldırının ortak soruşturulması için Kuzey Kore'nin yaptığı öneriyi reddederek, iddiasının arkasında durdu, "Eğer Kuzey Kore hükümeti yardım etmek istiyorsa, suçlarını kabul ederler ve yarattıkları hasarı Sony'ye tazmin eder" dedi.

"ORTAK ARAŞTIRALIM" TEKLİFİ

Kuzey Kore yönetimi, Sony'ye yapılan siber saldırının arkasında kendilerinin bulunduğu iddialarını yalanlayarak, suçsuzluklarını kanıtlamak için, ABD'ye saldırı hakkında ortak soruşturma teklifinde bulunmuştu.

"KUZEY KORE YAPTI BUNDAN EMİNİZ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcülerinden Mark Stroh ise "ABD Soruşturma Bürosu'nun (FBI) açıklık getirdiği gibi, bu yıkıcı saldırıdan Kuzey Kore'nin sorumlu olduğuna yönelik güvenimiz tam. Kararın arkasında duruyoruz" diye konuştu.

"SONY'NİN ZARARINI ÖDESİNLER"

Kuzey Kore yönetiminin zarar verici ve kışkırtıcı eylemlerinin sorumluluğunu inkar etme noktasında uzun bir tarihe sahip olduğunu belirten Stroh, "Eğer Kuzey Kore hükümeti yardım etmek istiyorsa, suçlarını kabul ederler ve yarattıkları hasarı Sony'ye tazmin ederler" dedi.

Sony firmasının, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast kurgusunu konu alan komedi filmi "Röportaj" nedeniyle "Barış Muhafızları (Guardians of Peace-GOP)" adındaki bilgisayar korsanlarının siber saldırılarına ve tehditlerine maruz kaldığı belirtilmişti. Şirket, siber saldırı üzerine filmin Noel'de planlanan gösterimini iptal etmişti.

FBI önceki gün, Sony'ye yönelik siber saldırılardan Kuzey Kore'nin sorumlu olduğu sonucuna varacak yeterli bilgiye sahip olduklarını açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kuzey Kore Mark Stroh Sony Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (15)

neronmobilWeb@haberler.com:

Amerika busefer pentagonu havaya ucurur sonrada kuzey kore yaptider baslatir savasi

26
3
yanıtYanıtla
faruk:

kuzey kore liderinin sarayı bile bizimkinden daha küçük. Tabi bu eleştiriyi bir dirhem aklı olanlar için yaptım

12
15
yanıtYanıtla
oflumobilWeb@haberler.com:

Zaten her zaman abd boyle bahane bulup saldirmadimi bu gune kadar , ikiz kuleleride bahane edip iraka girmiklerdi yine ayni plan bu seferde abdye kafa tutan koreye bahane buldurlar

19
0
yanıtYanıtla
tasoMobil-ANDROID:

ABD rezil oldu..kesin kendilerinin yaptığı ortaya çıktı...

13
4
yanıtYanıtla
hacı haydar:

YİNE KUZU SUY BULANDIRMA MESELESİ ADAMLAR GEL BERABER ARAŞTRALIM DİYOR GİT ARAŞTIR ONDAN SONRA NE PİSLİK YAPACAKSAN YAP KAN DÖKÜCÜ DOMUZLAR

17
0
yanıtYanıtla
ÖMER:

Bir İkiz Kuleler daha gelir mi?

15
1
yanıtYanıtla
aaaa:

konuyu nasıl hemen yeni yapılan saraya getirdiniz gezizekalılar kominist tosun paşanız o yaw kim amcanız))))))

7
8
yanıtYanıtla
TEKNOLOJİK SÖMÜRGE:

Arkadaşlar araştırdım ben Abd nin kore uzantılı hackerları yapmış bu işi. . . . 11 eylül misali

11
2
yanıtYanıtla
GEREKSİZ:

İŞTE SİZE BİR ÇAPUTÇU YETMESİ.

6
5
yanıtYanıtla
RAASİM ÖZ:

deget yalan dünya

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title