Haberler

ABD'den Kiev'e kötü haber: Rusya ile olası bir savaş durumunda Ukrayna'ya asker göndermeyeceğiz

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya ile olası bir savaş durumunda Ukrayna topraklarına asker göndermelerinin masada olmadığını ifade etti. Başkan Joe Biden'ın Amerikan birliklerinin Ukrayna'ya gönderilmeyeceği konusunda çok net olduğunu belirten Kirby, sadece NATO ülkelerini korumaya odaklandıklarını söyledi.

Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pentagon Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın şu anda Ukrayna topraklarını tehdit ettiğini belirterek ABD'nin de Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine yardım sağlamaya devam ettiğini kaydetti. Kirby, 28 Ocak'ta Ukrayna'ya yeni bir parti silah ve mühimmat gönderdiklerini, bu sevkiyatların süreceğini ifade etti.

"BAŞKAN BIDEN BİRLİKLERİ UKRAYNA'YA GÖNDERMEYECEĞİMİZ KONUSUNDA ÇOK NET"

ABD, İngiltere ve Kanada ordularına bağlı eğitim birliklerinin halen Ukrayna'da olduğunu belirten Kirby, "Başkan, (Joe Biden) Ruslarla savaşta Amerikan birliklerini Ukrayna'ya göndermeyeceğimiz konusunda çok net. Bunun masada olmadığını açıkça belirtti. Dolayısıyla bizim odaklandığımız şey, özellikle NATO müttefiklerimiz için, Beşinci Madde'de bahsettiğimiz gerçek güvenlik teminatlarıdır" diye konuştu.

ABD'den Kiev'e kötü haber: Rusya ile olası bir savaş durumunda Ukrayna'ya asker göndermeyeceğizPentagon Sözcüsü John Kirby.

"ABD VERDİĞİMİZ TAAHHÜTLERİMİZİ SAVUNMAK İÇİN SAVAŞACAKTIR"

Kirby, Rusya'nın NATO'ya yönelik tehditlerde bulunmaya karar vermesinin ABD tarafından kabul edilmeyeceğini kesin olarak anladığından emin olmak istediklerini belitti. Sözcü, "ABD, NATO müttefiklerimizi ve kıtadaki müttefiklerimize verdiğimiz taahhütlerimizi savunmak için savaşacaktır" ifadelerini kullandı. Kirby, ABD'nin Rusya'ya karşı Ukrayna'ya doğrudan asker sevk etmesi seçeneğinin masada olmadığını belirtti.

"HENÜZ ASKERİ SEVKİYAT TALİMATI ALMADIK"

ABD Başkanı Biden'ın "yakın zamanda Avrupa'ya asker sevk edeceklerine" ilişkin açıklamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Kirby, bahsi geçen kuvvetin daha önce teyakkuza geçirilen ve NATO Mukabele Gücünün aktif hale getirilmesi halinde sevk edilecek 8 bin 500 askere ek olacağını söyledi. Kirby, bu konuda bölge ülkeleri ile istişarelerin devam ettiğini ve henüz sevkiyat talimatı almadıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

ABD'de FETÖ'cü, canlı yayında Türk gazeteciye saldırdı

ABD'de FETÖ'cü, canlı yayında Türk gazeteciye saldırdı

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (2)

ali can:

işte abd bu kadar karaktersiz madem asker göndermeyeceksin neden Rusya ya havlayıp duruyorsun

25
1
yanıtYanıtla
Seder Dere:

Iki buyuk devlet guc karsi karsi ya gelmek istemez

20
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title