Haberler

4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali Başladı

4. Uluslararası Göreme halk oyunları festivali başladı Göreme'de başlayan halk oyunları renkli görüntülere sahne olduNEVŞEHİR - Nevşehir'in merkeze Göreme beldesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali renkli görüntülerle başladı.

4. Uluslararası Göreme halk oyunları festivali başladı

Göreme'de başlayan halk oyunları renkli görüntülere sahne oldu

NEVŞEHİR - Nevşehir'in merkeze Göreme beldesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali renkli görüntülerle başladı.

Göreme'de düzenlenen 4.Uluslararası Halk Oyunları Festivali Göreme Belediyesinden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Festivalin açılış yürüyüşüne katılım sağlayan ülkelerin yanı sıra belde de bulunan yerli ve yabancı turistlerde büyük ilgi gösterdi. Göreme beldesinde yapılan kortej yürüyüşünün ardından ise festivale katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan ve Bulgaristan ülkelerinden gelen halk oyunları ekipleri ile yurt içinde de Kırşehir, Bursa ve Ankara'dan gelen toplam 8 halk oyunları ekibi birbirinden güzel gösterilerini programı izlemeye gelen vatandaşlara sergiledi.

Göreme Belediyesi etkinlik alanında başlayan festival hakkında açıklamada bulunan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, 4.'sünü düzenledikleri festivale yurt içi ve yurt dışından katılan tüm ekiplere teşekkür etti. Cingil, " Sadece Göreme'mizi değil Kapadokya'mızı hem de ülkeizin kültür değerleri ile beraber ortak noktada bir kültür alışveriş yapmaktır. Aynı zamanda ki içimizde ki bu sevgi, saygıyı ülkeler arasında paylaşmaktır. Biz nu noktada bunu önemsiyoruz. Biz bu yıl da dördüncüsünü düzenliyoruz. Yaptığımız etkinlikler çerçevesinde hem bölgemizdeki bu kültürleri yansıtmak aynı zamanda ülkemizi dış ülkelere tanıtmak, turizmde ki en büyük kültür değerlerdir. Biz bu noktada gayret gösteriyoruz. Şuanda KKTC, Kazakistan, Bulgaristan, Özbekistan gibi ülkeler arasından gelenlere de hoş geldiniz diyoruz" dedi.

Göreme'de başlayan halk oyunları festivali üç gün boyunca devam edecek.

4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali Başladı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kazakistan Özbekistan Nevşehir Göreme

Sinan Ateş davasında karar açıklandı! İşte verilen cezalar

Sinan Ateş davasında karar çıktı! İşte verilen cezalar

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Burada yapılan yargılamada ayakçılar yargılandı

Kararın ardından Sinan Ateş'in eşinden ilk açıklama

Kararın açıklanmasına dakikalar kala Sinan Ateş'in ailesine saldırı

Kararın açıklanmasına dakikalar kala Sinan Ateş'in ailesine saldırı

İsrail, Lübnan'ın güneyindeki 24 beldeye saldıracağını duyurdu

Vuracakları 24 noktayı açıklayıp "Hayatınız için kaçın" dediler

title