Haberler

Zihinsel Engelli Kızı Taciz Eden 63 Yaşındaki Sapık İçin 9,5 Yıl İstendi

Güncelleme:

Manisa'da yüzde 50 zihinsel engelli genç kıza birçok kez cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen tüpçü Hidayet Kaya'nın yargılanmasına başlandı. Savcı 9,5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, yüzde 50 zihinsel engelli B.A. (21) adlı kıza birçok kez cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen tüpçü Hidayet Kaya'nın (63) Manisa 4. Asiye Ceza Mahkemesi'nde, 9,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

PEDAGOG EŞLİĞİNDE İFADESİ ALINDI

Duruşmada Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla pedagog eşliğinde ifade veren B.A., Kaya'nın nerelerine dokunduğunu gösterip, zaman zaman kendisine yöneltilen sorulara başını eğip, kaldırarak 'evet' ya da 'hayır' diye yanıt verdi. Kaya ise suçlamaları kabul etmeyip, kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

KOMŞU ESNAF GÖRMÜŞ

Muradiye Mahallesi'ndeki kadın fırın işletmecisi Z.İ., geçen 7 Aralık'ta, iddiaya göre iş yerinin yakınındaki tüp satışı yapılan bir dükkanda, yüzde 50 zihinsel engelli B.A.'yı pantolonu dizlerine kadar indirilmiş olarak, yanında iş yerinin sahibi Hidayet Kaya ile birlikte gördü.

HEMEN ALO 183'Ü ARAMIŞ

Z.İ., gördüğü manzara karşısında şoke olup, bir şey demeden oradan ayrılıp, yaşadıklarını büfe işleten arkadaşı H.Ş.'ye anlattı. Z.İ., bir hafta sonrada Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nı arayıp, ihbarda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü, ihbar üzerine Hidayet Kaya hakkında jandarmaya şikayetçi oldu.

9,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Şikayet üzerine jandarma 16 Aralık'ta Kayı'yı gözaltına aldı. B.A.'nın pedagog eşliğinde verdiği ifadeden, Kaya'nın cinsel tacizine birden fazla kez maruz kaldığı belirlendi. Adliyeye sevk edilen Kaya, 'zincirleme olarak basit cinsel saldırı' suçundan tutuklandı. Hakkında, 9,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Manisa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Hidayet Kaya, avukatı İlkay Eren, B.A.'nın babası E.A. ve avukatları Yaşar Sarsu ile tanıklar Z.İ. ve H.Ş. katıldı. Mağdur B.A. ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile ifade verdi.

DURUŞMADA KAN DONDURAN İFADELER

B.A. duruşmada, insan anotomisini gösteren resim vasıtasıyla yaşadıklarını pedagog eşliğinde anlattı. Pedagogun gösterdiği resim üzerinde B.A., Kaya'nın nerelerine dokunduğunu gösterdi. Zaman zaman ise B.A., pedagogun gösterdiği noktalara başını eğerek veya kaldırırak 'evet' veya 'hayır' anlamında tepkiler verdi. B.A. ifadesinde, "İşyerine gittiğimde bana kötü davranıyordu. Öpüyor, dokunuyordu. Benden kendisine dokunmamı ve sarılmamı istiyordu" dedi.

Görgü tanığı Z.İ. de ifadesinde, zihinsel engelli B.A.'yı sanık Kaya'nın işyerinde yarı çıplak olarak gördüğünü ileri sürüp, "Olay günü işyerimden çöp dökmeye çıkmıştım. B.A.'nın sanığın dükkanına girdiğini gördüm. Çöpü döktükten sonra içime bir şüphe düştü. Gidip, baktığımda B.A., iki bölümü bulunan dükkanın arka kısmında, pantolonu yarıya kadar inik haldeydi. İşyeri sahibi yanındaydı. Ama bir şey yapmıyordu. Hemen oradan ayrıldım" dedi.

"İFTİRA" DEDİ

Tutuklu sanık Hidayet kaya ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyip, kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

İfadelerin alınmasının ardından hakim, sağlık durumu nedeniyle, zihinsel engelli B.A.'nın beyanlarına itibar edilip edilmeyeceği hususunda Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden rapor alınmasına ve sanığın tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Muradiye Mahallesi Yunusemre 3.Sayfa Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (6)

SÖZÜM:

iDAM TEK SÖZÜM BU

12
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

SÖZDE MÜSLÜMAN ÜLKEDE YAŞIYORUZ AMA TECAVÜZ TACİZ BİTMİYOR . . YAZIK VALLAHİ YAZIKK

10
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

9, 5 yıl nee yaaa böyle az ceza verilmeyee devam ettikeçe ne TACİZİ biter TECAVÜZÜ !! ŞU PİSLİKLERE ARTIK İDAM, MÜEBBET GELSİİİİNNNNN !!!!

5
1
yanıtYanıtla
ellisekiz:

karar ver idammı etsinler müebbetmi versinler.

yanıt2
yanıt0
GERÇEK SÖZ:

ALLAH, ERKEĞİ KADIN İLE , KADINI DA ALTIN İLE SINARMIŞ.

0
5
yanıtYanıtla
Abdullah:

Şeriat şart

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title