Haberler

Yunanlıların batırmaya çalıştığı tekneye Türk askerinin verdiği destek göğüs kabarttı: Yolunuza devam edin

Güncelleme:

İstanbul'da başlayan ve Bodrum'da son bulan 51. Deniz kuvvetleri kupası uluslararası açık deniz yat yarışında sahne alan bir yelkenli, Bodrum açıklarında Yunanistan Sahil Güvenliği tarafından taciz edildi. Yelkenlinin yardımına koşan ve "Dümen kırmayın, yola devam edin" diyerek Yunanlıları püskürten Türk askerinin bu hareketi göğüs kabarttı. Yunan askerinin tacizine uğrayan yelkenlideki Murat Tan, "Askerimizin anonsundan sonra Haçlı ordusu da gelse yolumuzdan dönmezdik zaten" dedi.

İstanbul'da başlayan Bodrum'da son bulan 51. Deniz kuvvetleri kupası uluslararası açık deniz yat yarışındaki tekneleri taciz eden Yunan askerleri yarış teknesini batırmak için defalarca teknenin üzerine sahil güvenlik botunu sürerek 9 mürettebatın hayatını tehlikeye attı. Yunan askerlerinin tacizi üzerine, Türk sahil güvenlik ekipleri, Yunan Sahil Güvenlik botunu kovalamaya başladı.

TÜRK EKİPLERİNİ GÖRÜNCE KAÇMAYA BAŞLADILAR

İstanbul'dan yola çıkan yelkenli tekneler yarışların son etabında Bodrum açıklarında Yunan askerleri tarafından taciz etmeye başladı. Özellikle Bayrak kırmızısı olan "Good Day sunshine" isimli yelkenli tekneyi gözüne kestiren Yunan Sahil Güvenlik ekibi tekneyi taciz etmeye başladı. Birkaç kaç kere batırmaya çalıştığı yarış teknesinin imdadına Türk Sahil Güvenlik ekibi yetişti. Yelkenliyi batırmak için ardı ardında önünden geçerek dalga yaptı. Tekneyi alabora etmek için defalarca tacizde bulunan Yunan Sahil Güvenlik ekipleri "Burası Yunan Kara suları çıkın denizimizden" diyerek telsizden anons geçti. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri Türk sahil güvenlik ekiplerini görünce kaçmaya başladı. Türk Sahil Güvenlik ekipleri telsizden anons geçerek, "Dümeninizi kırmayın, rotanızı değiştirmeyin, yarışı bırakmayın tam yol ileri diyerek" yarışa katılan tekneleri uyardı. Bunun üzerine taciz edilen yelkenli tekne kaptanı Murat Tan yapılan tüm tacizlere rağmen dümenini kırmayarak yoluna devam etti.

Yunanlıların batırmaya çalıştığı tekneye Türk askerinin verdiği destek göğüs kabarttı: Yolunuza devam edin

"TÜRK ASKERİNİN ANONSUNUN ARDINDAN HAÇLI ORDUSU GELSE FARK ETMEZ"

Yelken antrenörü Murat Tan, Yunan Sahil Güvenlik ekibinin defalarca tacizine maruz kaldıklarını ifade ederek "51'inci Deniz Kuvvetleri Kupası Uluslararası Açık Deniz Yat Yarışı çok önemli ve en prestijli en uzun yarış. Yarış esnasında 30 tekne oluyoruz. Her sene belli bir mesafe geçip buraya ulaşıyoruz. Yarışlar İstanbul'dan start aldı ve biz yol boyunca sorunlarla karşılaştık. En büyük sorunumuzu da Bodrum açıklarında yaşadık. Yunan Sahil Güvenliği tacizde bulundu. Sahil Güvenlik botlarımız onların bize yaklaştığını gördüğü an hızlı bir şekilde yardımımıza geldiler. Biz yelkenli tekneyiz, yarış için denizdeyiz. Öğrencilerimiz var teknede, yelken okulu olduğumuz için onlarda bizimle yarıştı. Önce geldi önümüzden döndü ve daha sonra dalga yaptı. Tekneyi batırmaya yönelik bir hareket izlediler. Neden olduğunu bilmiyoruz ama Deniz Kuvvetleri Kupası yarışları olduğunu biliyorlar" dedi.

Yunanlıların batırmaya çalıştığı tekneye Türk askerinin verdiği destek göğüs kabarttı: Yolunuza devam edin

"SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİMİZ PEŞLERİNİ BIRAKMADI"

Murat Tan, "Bizim teknemiz tek bayrak kırmızısı tekne belki de onu görerek geldiler. 30 dakika boyunca zorlu bir süreç geçirdik. Dümenimiz arızalı, acil durum dümeniyle mücadele ediyoruz. Ekip rüzgardan dolayı tutunmaktan zorlanıyor. Dalga oluşturuyorlar, riskli ortam yapıyorlar ve bu arada motorumuz çalışmıyor sadece yelkenimiz var. Sahil Güvenlik geldi komutan telsizden anons geçti, yarışan tekne sakın rotanı değiştirme. Biz de telsizden rotamızı değiştirmeyeceğiz dedik. Haçlı ordusu gelse rotamızı bu saatten sonra değiştirmeyiz. Teknede 9 kişiydik bizin için çok heyecanlı ve korkutucuydu. Yaptıkları dalgadan dolayı biraz su aldık. Bizden biraz uzaklaştı ama bizim Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimiz peşini bırakmadı" diye konuştu.

Yunanlıların batırmaya çalıştığı tekneye Türk askerinin verdiği destek göğüs kabarttı: Yolunuza devam edin

Oğuzhan Uçoğlu, "Korku dolu bir 30 dakika yaşadık. Bu kadar ciddi bir şey daha önce yaşamadık. Batırmaya çalıştılar, gerçekten ürkütücüydü. Türk Sahil Güvenlik ekibinin rotanızı değiştirmeyi deyince biz rotamızda kaldık" diye konuştu. İsmail Kaan Bozkurt, "Yunan tacizine maruz kalmak beni çok korkuttu. Çok hızlı ve süratli şekilde üzerimize tehlikeli hamleler yaptılar" şeklinde konuştu. Öte yandan, cep telefonuyla çekilen görüntülerde Yunan Sahil Güvenliğin yaptığı tacizi gözler önüne serdi.

Yunanlıların batırmaya çalıştığı tekneye Türk askerinin verdiği destek göğüs kabarttı: Yolunuza devam edin

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (9)

zırzop:

bunlara bi şamar daha şart ama şamar yemekle uslanacak gibide degiller

102
3
yanıtYanıtla
EMRE ARAZ:

Mustafa Kemal ATATÜRK Önderliğinde bunların dedelerini dökmüş dedelerimiz egenin soğuk sularına ama bunlar unutmuş yüzmek istiyorlar gene belli...

76
10
yanıtYanıtla
Nasrettin can:

belli ki sadece denize dökülüp 2- 3 km ötedeki adaları almışlar. Keşke kendi kıyılarına kadar dökülselermiş Yada bu adalar meselesi kazanılmış bir savaşın büyük kaybı mıdır. Yada denize dökülmediler mi?

yanıt21
yanıt10
bekir yapici:

ben 68 yasinda bir kibris gazisiyim burda yorum yapan klevye kahramanlarinin ikdidarin muhalefetin aklina acaba 20 Temmuzda akillarina kibris sehitlerimize rahmet okumak geldimi? kardak kayaliklarina cikarma yapan yunan askerine parasini kendileri verdikleri bot ve benzinle müdahale ederek kovalayan 3-5 subayimiz akillarina geldimi?

78
5
yanıtYanıtla
Turgay Çakmak:

SABIR YA SABIR YA SABIR DİYORUZ AMA BARDAK DOLMAK ÜZERE NEREYE KADAR SABREDECEGİZ 100 TAN TÜRK VATANDAŞINA BEN DAHİL SORSANIZ YUNANLA SAVAŞMAK BİZE DÜGÜN GİBİ GELİR MİÇO AKLINI ALIRIZ YETER ARTIK

62
3
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Hepi topu 10/15 sene var en fazla. Çıkacak olan büyük harp te zaten kozlar paylaşılacak.

51
5
yanıtYanıtla
SERKAN:

Göğüs kabaracak bir durum yok aksine buna nasıl cesaret ediyorlar nerede zaaf görüyorlar bunu sorgulamalıyız.

4
2
yanıtYanıtla
Babilya :

Yunanlılar yaptığınız tahrikler sonra başınıza bela olur..Biz istiyoruzki belanızı bizden bulmayın kaşınmaya devam edersiniz sonuçlarına katlanırsınız.

3
0
yanıtYanıtla
ALP ALP:

Yahu bu Yunanlılar hem erkeklik yapıyorlar hemde kaçıyorlar....

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title