Haberler

AK Partili milletvekilinin yanlış parkını ihbar edenlere hapis cezası

Güncelleme:

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol'un aracının yanlış yere park edilmesini canlı yayınla protesto eden iki vatandaş "kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek ve yaymak'" suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis ve 18 bin TL para cezasına çarptırıldı. Söz konusu videoda "20 kişi aradı bir tane trafik polisi getirtemedik. Adaleti bekliyorum." ifadeleri yer almıştı.

Yalova'da iki kişi, yanlış yere park edilen aracı canlı yayına alarak protesto etti. AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol'a ait olan araçla ilgili haklarında dava açılan kişiler, "kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek ve yaymak" suçundan 18 bin TL para cezası ve 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"ADALET BEKLİYORUM"

Recep Adıgüzel, AK Parti Milletvekili Meliha Akyol'a ait lüks otomobilin park yasağını ihlal etmesi üzerine polisi arayarak şikayetçi oldu. Fatih Caddesi'nde 21 Ağustos 2023 tarihinde meydana gelen olayda Adıgüzel 1 saat 45 dakika boyunca canlı yayın yaptı. Yayında, "Geçtiğimiz cumartesi günü tam burada köprüde, bir esnaf arkadaşımıza 10 bin lira ceza kesildi. Ceza yazan polis, 'Kanunlar herkese eşittir' dedi. Bugün de vekilin arabası burada duruyor. Adaletin herkese eşit işlemesi lazım. 1.5 saattir bekliyorum bir tane trafik polisi gelip de ceza yazamadı. 20 kişi aradı bir tane trafik polisi getirtemedik. Adaleti bekliyorum. Eşitlik ise herkese eşitlik" demişti.

PARA VE HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDILAR

Berkant Fitoz ve Recep Adıgüzel hakkında açılan davada mahkeme, polis memurlarının aralarındaki konuşmayı kaydettikleri gerekçesiyle, "kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirmek ve yaymak" suçundan ayrı ayrı 2 yıl 1 ay ve 17 bin 900 TL'lik vekalet ücretinin kendilerinden tahsiline karar verdi. Recep Adıgüzel, karara itiraz edeceklerini, adalet beklerken ceza aldıklarını söyledi.

Kaynak: ANKA / 3.Sayfa

Meliha Akyol Milletvekili AK Parti trafik Yalova Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (115)

Güray Dilli :

Adalet mi , o ne ya ?? Camide sığınmacı yakaladı diye Polis Memurunun silahına el koyup sürgüne gönderirseniz , foyanız ortaya çıkar. Adaletmiş , hadi canım sen de .Boş kasa bırakan akp li belediye başkanlarına soruşturma açıldı mı bugüne kadar....

1511
173
yanıtYanıtla
Yusuf ODEMIS:

İyi olmuş kdmn evlatlarına

84
1161
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

haksızca söylediğin lafın acaba aynısın sana kimbilir kaç kişi sarfediyor

yanıt921
yanıt42
arif simsek:

SANA KDLAR MI

yanıt521
yanıt33
Yusuf ODEMIS:

arif şimsek anna koymuşlar

yanıt10
yanıt111
Yusuf ODEMIS:

Sade vatandaş kimin haksız olduğunu kanunlar söylüyor.. Senin gibi mercimek beyinlinin anlayabilmesine gerek yok..

yanıt12
yanıt127
Yusuf ODEMIS:

bcna koymuşlar arif. Yankısı hala geliyor

yanıt7
yanıt93
Emin Alıç:

Söylediklerinin bilmem kaç katını hakettiğini düşünüyorum

yanıt81
yanıt2
Canım Türkiyem:

ALLAHIN adaleti şaşmaz dikkat et laflarına.

yanıt37
yanıt2
Haci İsmail Bayhan:

Yusuf ödemiş orda başka vatandaş ceza yemiş aynı cezayı vekilde almasi lazım yalnız üslubun iyi değil kişi hakkını araması kadar gayet normal birşey yok vekil diyede istediği gibi hareket edemez yasalar onlar içinde var bende akpliyim ama bu davranışa karşıyım vekilin gereken cezayı yemesi lazım adaletse onlarada adalet olması lazım işte reis bunlardan dolayı kaybetti bunu kabullenmek lazım akp vekiller simardi

yanıt11
yanıt1
Tüm 115 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title