Haberler

Türkiye'nin Fetö/pdy'deki İlk Çatı Davasında Bu Celse Karar Çıkacak

15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimine ilişkin görülen ilk çatı davası olma özelliği taşıyan Isparta’daki 129 sanıklı FETÖ/PDY davasında sanıkların yargılanmasına devam edildi.

15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimine ilişkin görülen ilk çatı davası olma özelliği taşıyan Isparta'daki 129 sanıklı FETÖ/PDY davasında sanıkların yargılanmasına devam edildi. Esasa ilişkin savunmaların alındığı bugünkü duruşmada, Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı tarafından bu celse kararın çıkacağı belirtildi.

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen ve Türkiye'deki ilk çatı davası olma özelliğini taşıyan davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi. Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, sanık sayısının fazlalığı ve güvenlik nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı. Duruşmada eski SDÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu. Önceki duruşmalarda İzmir'e nakledilen örgütün sözde 'Isparta bölge imamı' olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile örgütün 'üniversite imamı' olduğu öne sürülen Cabir Doğan, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Bugünkü açık görüşleri sebebiyle duruşmanın sabahki oturumunda yer almayan eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı sanıklar da öğleden sonraki oturumda yer aldılar.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda sanıkların savcı mütalaasındaki esasa ilişkin savunmaları alınarak devam etti. Savunmalar sırasında bazı sanık avukatları da mahkeme heyetinden söz alarak savunmalara ek görüş beyanında bulundu.

Mahkeme başkanından 'Bu celse kararı vereceğiz' uyarısı

Sanık savunmaları sırasında bazı sanıkların tekraren yaptığı konuşmalar üzerine Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, uyarıda bulunarak, "Bu celse kararı vereceğiz, geçin bunları, davaya ilişkin savunmanızı yapın. Bunlar konuşuldu, yeterli süre verdik, tekrara düşüyorsunuz" dedi. Tekraren savunma yapan bazı sanıklar, verilen süre zarfında konuşmalarını tamamlayamadan yerini sıradaki sanıklara bırakmak zorunda kaldı.

Sanıklar savunma yaptığı esnada örgütün Isparta'daki kapatılan okulu Özel Altınbaşak Koleji hakkında beyan ettikleri görüşler, 'devletin teşvik verdiği özel okuldu' şeklinde benzerlik gösterdi. Bazı sanıklar da çocuklarının kazandıkları özel okul başarı indirimlerinden sonra onları okuldan almaları halinde indirimlerin toplam bedelini geri ödeme durumuyla karşı karşıya kalacakları için devam etmek durumunda kaldıklarını savundu. Çocuklarını devlet kanadından yapılan tüm çağrılara rağmen okuldan almayan sanıklara hitaben konuşan Mahkeme Başkanı Yazıcı, örgütün de aynı yönde 'Okuldan almayın' çağrısı yaptığını hatırlatarak, yapılan çağrılardan hangisine uyulmuşsa 'örgüt üyesi' veya olmadığının da o yönde değerlendirildiğini dile getirdi.

Duruşmaya yarın sabah 09.00'a kadar ara verildi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Mustafa Yazıcı Memduh Oğuz Türkiye Isparta 3. Sayfa Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Ambulans filmi oyuncuları kim? Ambulans filmi konusu, oyuncuları ve Ambulans özeti! Non Stop filmi oyuncuları kim? Non Stop filmi konusu, oyuncuları ve Non Stop özeti! Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title