Haberler

STK Temsilcileri İsrail'in Filistin'e Yönelik Saldırılarına Tepki Gösterdi

Güncelleme:

Farklı sivil toplum kuruluşlarından (STK) temsilciler, İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği askeri hareketliliğe tepki göstermek için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği önünde bir araya geldi. Çeşitli sivil toplum kuruluşu ile dernek temsilcileri İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği askeri saldırıya tepki gösterdi, Filistin destekçileri, masum halka yönelik zulmün son bulması gerektiğini haykırdı.

Farklı sivil toplum kuruşlarından (STK) temsilciler, İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği askeri hareketliliğe tepki göstermek için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

Çeşitli sivil toplum kuruşu ile dernek temsilcileri Çankaya'da yer alan ABD Ankara Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği askeri saldırıya tepki gösterdi, Filistin destekçileri, masum halka yönelik zulmün son bulması gerektiğini haykırdı.

"Gazze bu gün sadece katliamlarla değil aynı zamanda açlık ve salgın hastalıklarla da karşı karşıyadır"

Toplanan kalabalık adına konuşan STK temsilcisi Ramazan Acar, "İşgalci, ırkçı İsrail rejiminin Gazze'ye karşı 133 gündür devam eden soykırımında tespit edilen can kaybı 28 bini aştı, enkaz altında olduğu tahmin edilen 7 bin kayıp da dahil edildiğinde 35 bine ulaşan can kaybı ile karşı karşıyayız. Bu kayıplar içinde hayatını kaybeden çocukların sayısı 12 bini, kadınların sayısı ise 8 bini geçti. 350'ye yakın sağlık çalışanı hayatını kaybederken, öldürülen gazeteci sayısı 126'ya ulaştı. Gazze bu gün sadece katliamlarla değil aynı zamanda açlık ve salgın hastalıklarla da karşı karşıyadır" dedi.

"İsrail; başta Amerika ve İngiltere olmak üzere batılı devletlerin himayesinde katliamlarına ara vermeden devam etmektedir"

İsrail'in zulme devam ettiğini söyleyen Acar, "Uluslararası Adalet Divanının kararına, Birleşmiş Milletler kararlarına, uluslararası kuruluşların ve dünyanın farklı coğrafyalarında meydanlarda gösteri yapan kamuoyunun çağrılarına rağmen İsrail; başta Amerika ve İngiltere olmak üzere batılı devletlerin himayesinde katliamlarına ara vermeden devam etmektedir. Bugün, dünyanın doğusunda batısında vicdan sahibi onbinler, yüzbinler başka insanların acısını yüreklerinde hissederek İsrail katliamlarına karşı tepki gösteriyorlar. İsrail soykırımının durması için mücadele eden, kendi devletlerini insani tavır almaya çağıran vicdanlı insanları buradan selamlıyoruz. Yine zulme ve zalime hiçbir şekilde boyun eğmeden kıt imkanlarına rağmen İsrail'e karşı onurluca mücadele eden Gazze'nin yiğit evlatlarını da selamlıyoruz. Bütün uluslararası kuruluşları ve dünya kamuoyunu hepimizin gözleri önünde devam eden bu vahşi soykırımı insanlık adına durdurmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Amerika Birleşik Devletleri Filistin İsrail Ankara Masum Sivil Toplum İnsan Hakları Dış Politika 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title