Haberler

Sopayla saldıran komşusunu öldüren sanığa 'tahrik' indirimiyle 10 yıl hapis

Güncelleme:

Zonguldak'ta, kendisine sopayla saldıran komşusu Özkan Ekici'yi kalbinden bıçaklayarak öldüren Mehmet Ali Kartal, cinayeti haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirilerek 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Zonguldak'ta, geçen yıl 9 Eylül'de, merkeze bağlı Himmetoğlu köyünde meydana gelen olayda, evleri yan yana olan 46 yaşındaki Mehmet Ali Kartal ile 34 yaşındaki komşusu Özkan Ekici arasında evlerinin önüne park edilen tarım aracı yüzünden tartışma yaşandı. Kartal ve Ekici arasında bu nedenle husumet başladı. İddiaya göre, olay günü Ekici, aracıyla Kartal'ın aracının yolunu kesti. Ekici, sopayla Kartal'ı başına vurup darbettiği sırada, Kartal da yanında taşıdığı bıçakla Ekici'yi kalbinden bıçakladı. Olaydan iki hafta önce evlendiği öğrenilen Özkan Ekici, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Mehmet Ali Kartal tutuklandı.

18 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Mehmet Ali Kartal hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı, Özkan Ekici'nin Mehmet Ali Kartal'ı aracıyla takip ederek darbettiğini ve sanığa haksız tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

"ÇOK PİŞMANIM"

Karar duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Ali Kartal ve avukatlar katıldı. Karar öncesi son sözü sorulan Kartal, amacının öldürmek olmadığını söyleyerek, "Olay öncesi sürekli beni tehdit etmesine, ailemi rahatsız etmesine rağmen ben kendisine en ufak bir şey yapmadım. Olay günü de böyle bir amacım yoktu. Kaçtım, ancak beni sıkıştırdılar. Sırf kendimi korumak amacı ile başıma sopa ile vururken canı yansın, bıraksın diye bıçağı salladım. Buna rağmen halen kafama sopa ile vurmaya çalışıyordu. Kafamı korumaya çalışırken bir taraftan da bıçağı gelişigüzel salladım. Sonra ne olduysa bir anda oldu. Kesinlikle amacım öldürmek değildi. Çok pişmanım, sonuçta bir insan öldü" dedi.

10 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, Mehmet Ali Kartal'a verdiği müebbet hapis cezasını cinayeti haksız tahrik altında işlediğine, duruşmalardaki iyi hali ve cezanın geleceği üzerindeki etkilerini de dikkate alarak 10 yıl hapis cezasına düşürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ali Kartal Zonguldak Kartal Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500

Yorumlar (7)

danu:

mefsimüdafaadan serbest kalmalı

10
1
yanıtYanıtla
reis:

ne pişman oluyosun kardeşim adam senin kafana odunla vururken pişman olmuş mu? birde insan öldü diye üzülüyosun. . modele bak bunun insana benzer bir tarafı var mı ? allahın verdiği canı allah alır sen sadece vesile olmuşsun. .

8
1
yanıtYanıtla
vnly:

adam seni öldürmek isteseydi bıçaklı gelirdi. eskiden kavga olur kafalar kırılır ama kimse ölmezdi. şimdi senin yaptığın erkeklikmi. keşke mühebbet yeseydin

1
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

O zaman seni el alemin içinde zevk olsun diye tokatlayayım. Eğlence olsun , amacım öldürmek değil. Tamamsan adres vereyim ;)

yanıt0
yanıt0
Vatandaş:

Nerede nefsi müdafaa ? Böyle kanun mu olur. Evimize girip sopayla bi güzel dövseler ses etmeyecek miyiz ?

3
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

O da seni yaşatmak niyetinde değilmiş sanırım ama eceli gelen saldıran tarafmış.

2
0
yanıtYanıtla
Atakan:

Talihsizlik

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title