Haberler

Son dakika haberleri | Elazığ Ruh Sağlığı Hastanesindeki deprem ve yangın tatbikatı nefes kesti

Güncelleme:

Son dakika 3. sayfa haberi... - Elazığ Ruh Sağlığı Hastanesindeki deprem ve yangın tatbikatı nefes kesti Elazığ'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı nefes kesti.

- Elazığ Ruh Sağlığı Hastanesindeki deprem ve yangın tatbikatı nefes kesti

ELAZIĞ - Elazığ'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı nefes kesti.

2021 yılı Afet Planı uygulaması kapsamında Elazığ'daki hastanelerde deprem ve yangın tatbikatları devam ediyor. Son olarak Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde gerçekleştirilen tatbikat nefes kesti. Senaryo gereği kentte meydana gelen deprem sonrası hastanenin bahçesinde ve 7. servisinin 4'üncü laboratuvarında yangın çıktı. Yangına ilk olarak hastanenin yangın söndürme ekibi müdahale etti. Senaryo gereği serviste iki yaralının olduğu bilgisine ulaşan hastane yetkilileri AFAD, UMKE ile 112 sağlık ekiplerinden destek istedi. Anonslarla hastanede bulunanlar uyarıldı, hastalar en yakın servise tahliye edildi. Depremde yaralanmış vatandaşlar ise UMKE'nin müdahalesi ve AFAD'ın yardımıyla tahliye edilerek hazır bekletilen 112 sağlık ekiplerine teslim edildi. Çıkan yangın ise ekipler ve hastane personelinin koordineli çalışması sonucu söndürüldü. Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede tutulduğu tatbikat gerçeği aratmadı.

İlgili birimlerin da katılımıyla başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini belirten Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Destek Hizmetleri Müdürü Sinan Bilici, " Sağlık Bakanlığı yıllık faaliyet kapsamında Hastane Afet Planı gereği kurumumuzun gerek personel gerek afetlerle hazırlık aşaması için mevcut durumu değerlendirmek üzere UMKE, AFAD ve 112 sağlık ekiplerinin katılımıyla Ruh Sağlığı Hastanesi olarak gerçeği aratmayacak tatbikatımızı yapmış bulunuyoruz. Fiziki durumda personelimizin afetlere hazırlık durumu değerlendirilmiştir. Allah, milletimizi ve ülkemizi muhafaza etsin" dedi.

Hastanenin Sivil Savunma Uzmanı Burhanettin Mutlu ise "Hastanemizdeki bu tatbikatımızda ilimizde meydana gelen bir depremde 7. servisin 4'üncü laboratuvarın bulunduğu binada hasar meydana geldi. Bunun sonucunda bir başlangıç yangınları meydana geldi. Hastanemizin söndürme ekibiyle yangına müdahale etti. Hastalarımız tahliye ettik. UMKE ve AFAD'dan yardım istedik, yaralı diğer hastalarımızı da çıkararak tahliyeleri gerçekleştirdik" diye konuştu.

Tatbikata, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, UMKE Elazığ sorumlusu Yalçın Öngören ve hastane yönetimi ile personel katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Elazığ 3. Sayfa Haberler Son Dakika

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title