Haberler

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya tepki

Güncelleme:

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir şahsın Kur'an-ı Kerim'i yırtma girişiminde bulunmasına sivil toplum kuruluşları (STK) tepki gösterdi. STK temsilcileri ve vatandaşlar, saldırıyı lanetleyerek, Silopi halkının sağduyulu bir şekilde tepkisini dile getirdi.

Silopi'de STK temsilcileri Kur'an-ı Kerim'i yırtma girişimine tepki gösterdi

ŞIRNAK - Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir şahsın Kur'an-ı Kerim'i yırtma girişiminde bulunmasına sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen STK temsilcileri ve vatandaşlar, dün Kaymakamlık binası önünde uyuşturucu bağımlısı İ.B.'nin Kur'an-ı Kerim'i yırtma girişimine tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan Fırat Haşimoğlu, saldırıyı en güçlü şekilde lanetlediklerini belirterek, menfur girişimin sadece Silopi'yi değil, tüm İslam dünyasını derinden üzdüğünü söyledi. Kutsal değerlere hakaret eden bu provokatif aşağılık eylemin Silopi'yi temsil etmediğini belirten Haşimoğlu, "Olayın güzel ilçemizde gerçekleşmiş olması üzüntümüzün katlanmasına neden olmuştur. Yaşadığımız bu İslam coğrafyasında nice alimler yetişmiş, dünyanın ikinci doğuş yeri Nuh'un gemisi ile Cudi Dağı'nda hayat bulmuştur. Kutsal kitabımıza yapılan bu çirkin saldırı girişimine Silopi halkı müsamaha göstermediği gibi sağduyulu davranıp devletimizin bu müptezele yasa çerçevesinde cezalandırması için herhangi bir taşkınlıktan uzak şekilde tepkisini dile getirmiştir. Bizim için bu kadar kıymetli Kur-an'ı Kerim'e yapılan saldırıyı bir kez daha buradan esefle kınıyoruz" dedi.

Haşimoğlu, olayların başladığı saatte halkı sükunete çağıran Silopi Kaymakamı Cihat Koç ve emniyet personelleri ile vatandaşlara teşekkür etti. Zanlı, dün polis tarafından gözaltına alındıktan sonra adli mercilerce tutuklanmıştı.

(AU-RK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Silopi Şırnak 3.Sayfa Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title