Haberler

Sahte Nakliye Belgeleriyle Traktör ve Malzeme Hırsızlığı

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde sahte nakliye belgeleriyle fabrikalardan aldıkları traktör ve malzemeleri satmak için depoda tutan 4 şüpheli yakalandı.

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde sahte nakliye belgeleriyle fabrikalardan aldıkları 3 traktör, 28 ton sac malzemesini adreslerine teslim etmeyip, satmak için bir depoda tutan Tekin T. (44), Hüseyin Y. (34), Ercan Ö. (45) ve Erol T. (39), polisin 200 saatlik güvenlik kamerası görüntüleri incelemesi ardından yakalandı.

Çerkezköy'de kurulu traktör fabrikasının yetkilisi, polise giderek İstanbul'a nakliye firmasına ait TIR'a yükleyip gönderdikleri 3 milyon lira değerinde 3 traktörün İstanbul'daki adresine teslim edilmediğini belirterek, şikayetçi oldu. Konuyu araştıran polis, aynı yöntemle Ergene ilçesindeki bir beyaz eşya fabrikasından 2 milyon 776 bin lira tutarında 28 ton sac malzemenin TIR'a yüklenip belirtilen adrese teslim edilmediğini belirledi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, hırsızlığı aydınlatmak için özel ekip kurarak başlattığı çalışmada, Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu ve Ergene ilçeleri güzergahlarındaki kameraları incelemeye aldı.

TIRLAR DA SAHTE PLAKALI

Yaklaşık 2 ay süren ve 200 saatlik kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından şüphelilerin Tekin T., Hüseyin Y., Ercan Ö. ve Erol T. olduğunu belirledi. Malzemelerin yüklendiği TIR'ların da sahte plakalı olduğu tespit edildi. Polis, Çorlu ilçesinde düzenlediği operasyonla 4 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin bir depoya sakladıkları ve satmak için müşteri aradıkları 3 traktör ile 28 ton sac malzeme de bulundu. Şüphelerin adreslerinde yapılar aramalarda da çok sayıda sahte nakliye evrakı ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çerkezköy'de adliyeye sevk edilen Tekin T., Hüseyin Y., Ercan Ö. ve Erol T., çıkarıldıkları mahkemede, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından tutuklandı. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Çerkezköy Çerkezköy Tekirdağ Suç Polis 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title