Haberler

Pınar Gültekin'in katiline yapılan haksız tahrik indirimi acılı anne ve babayı isyan ettirdi

Güncelleme:

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi, ceza haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indi. Katil zanlısına verilen mahkeme önünde açıklamalarda bulunan genç kızın acılı anne ve babasını isyan ettirdi.

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i vahşi bir şekilde öldüren katil Cemal Metin Avcı ile kardeşi, annesi, babası, boşandığı eşi ve ortağı hakim karşısına çıktı. 13'üncü duruşma Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada karar açıklandı. Mahkeme Cemal Metin Avcı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verdi. Avcı'ya verilen müebbet hapis cezası haksız tahrik indirimi ile 23 yıla indi. Mahkeme tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar verdi

ACILI BABA KARARA İSYAN ETTİ

Dava sonrası mahkeme önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, verilen cezayı az bulduğunu belirterek "Şimdi, ne söyleyeceğimi gerçekten şaşırdım. 2 senedir mücadele veriyoruz. Maalesef bu Ramazan'ın son haftasında sayın Cumhurbaşkanı, kadın cinayetleri sahiplerine, anne ve babalara bir iftar yemeği verdi, bizde katıldık. Kadınların üzerindeki şiddetle ilgili yeni bir reform yapacaklarını söylediler. Hiçbir suçun cezasız kalmayacağını söylediler. Ama maalesef, baştan sona kadar beklediğim buydu. Fazla bile ceza verdi, hiç önemli değil. Kızım gittikten sonra içerde olmuş dışarda olmuş ne yazar?" ifadelerini kullandı.

"İKİ SENEDİR BOŞA GİDİP GELDİK"

Açıklamasının devamında 2 senedir boşa gidip geldiğini belirten Baba Gültekin, "Ben buradan bütün Türkiye'ye sesleniyorum, bütün kadınlara sesleniyorum. Yarın ne olacak? Benim hesabımı yarın kim verecek? Başka bir şey söylemiyorum. Bir baba olarak iki senedir boşa gidip geldik, ben biliyordum. Karşı taraf güçlü, parasal maddiyat olarak güçlü. Biz her şeyi baştan biliyorduk, maalesef öyle de oldu. Ben artık bu ülkede adalet beklemiyorum" dedi.

ANNE ŞEFİKA GÜLTEKİN: BENİM KIZIMI DİRİ DİRİ YAKTILAR

Öte yandan Pınar Gültekin'in annesi, Şefika Gültekin de dava sonrası düşüncelerini aktardı. Gültekin, dava süreci boyunca avukatlarının verdiği çabaya teşekkür ettiğini söyleyerek, "Hak hukuk adalet bu değil. Ben Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na sesleniyorum. Rica ediyorum, adalet bu değil. Benim kızımı diri diri yaktılar. Herkes gördü, dünya biliyor ne kadar ceza almış? Bu böyle olmaz. Biz kabul etmiyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Olgun Kızıltepe - 3.Sayfa

Pınar Gültekin Haberler

İşte tüm detaylar! AYM'den 703 sayılı KHK'nın birçok maddesinde iptal kararı

İşte tüm detaylar! AYM'den 703 sayılı KHK'nın birçok maddesinde iptal kararı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'ye mi getiriliyor? Bomba iddiaya yalanlama geldi

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'ye mi getiriliyor? Bomba iddiaya yalanlama geldi

Bağcılar'da çocuklara cinsel istismarda bulunan su satıcısına 293 yıl hapis cezası verildi

Bağcılar'da çocuklara cinsel istismarda bulunan su satıcısına 293 yıl hapis cezası verildi

500

Yorumlar (5)

Mustafa ESMER:

Bu kararlari veren hakimlerin çoluk çocuğu yok mu acaba? Sormak lazım o hakime kendi çocuğunun başına gelse ve başka hakim bu karari verse "adalet yerini buldu" diyecekmiydi?

93
6
yanıtYanıtla
Melih Kılaç:

kısasda adalet var

71
3
yanıtYanıtla
juzen sari:

adalet aldığını geri vermektir

45
3
yanıtYanıtla
mehmet can:

''SİZİN İÇİN KISASTA HAYAT VARDIR'' Allah böyle diyor. Eğer kısas olsaydı şuan bu genç kızımızı kimse öldürmeye cesaret edemezdi. ve hayatta olurdu. bak nasıl kısasta hayat vardır. Allah en doğrusunu bilendir. Siz çağdaşlar getirdiniz bu kanunları hemde fransadan

20
5
yanıtYanıtla
al alabilirsin:

bir toplumu ac ve gorgusuz birakirsan bunlar olur. ah be canim guzel kiz, hayat senin icin ne dusunenler uzerine kurulu degil senin ne dusundugun ve ne yasadigi onemli.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title