Haberler

"Hatay'da baraj patladı" paylaşımı sonrası hakkında soruşturma başlatılan Oğuzhan Uğur adliyeye geldi

Güncelleme:

Sahibi olduğu sosyal medya hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası barajların çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulduğu ve depremzede vatandaşlar arasında korku ile paniğe neden olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan fenomen Oğuzhan Uğur, ifade vermek için adliyeye geldi.

10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremler sonrası sosyal medyada " Hatay'da baraj patladı" paylaşımları yapılmaya başlanmıştı. Gerçeği yansıtmayan olayla ilgili BaBala TV isimli sosyal medya hesabından da "Yarseli Barajı duvarı çatlamış" paylaşımlarında bulunan Oğuzhan Uğur hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İFADE VERECEK

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası barajların çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulduğu ve depremzede vatandaşlar arasında korku ile paniğe neden olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan fenomen Oğuzhan Uğur, savcılığa ifade vermek için adliyeye geldi.

'Hatay'da baraj patladı' paylaşımı sonrası hakkında başlatılan soruşturma başlatılan Oğuzhan Uğur adliyeye geldi

NE OLDU?

Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü yaptığı Babala TV hesabından atılan tweet'te "Hatay Antakya Yarseli Barajı duvarı çatlamış. Allah aşkına buraya ekip yollansın. Çok yağmur yağıyor." ifadeleri kullanılmıştı. Bu haberin ardından kentte kısa süreli bir panik yaşanmış ve arama kurtarma ekipleri çalışmalarına ara vermişti. Bu sürecin de enkaz altındaki 7 kişinin canına mal olduğu iddia edilmişti.

'Hatay'da baraj patladı' paylaşımı sonrası hakkında başlatılan soruşturma başlatılan Oğuzhan Uğur adliyeye geldi

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Yaşanan olayın ardından Bakanlık ve Valilik, böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıklamış ve çalışmalar kaldığı yerden devam etmişti. Ancak sosyal medyada bu iddiayı ortaya atan Oğuzhan Uğur ve ekibine büyük tepki gösterildi.

TEPKİLER SONRASI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Tepkilerin ardından bir açıklama yapan Uğur, "Haberi bir bakanlık yetkilisi teyit ettiği için ekiptekiler paylaşmışlar! Yalan olduğu ortaya çıkınca da hemen silmişler. Yazışma görselleri mevcut. Takipçisi olacaksanız sizinle de paylaşalım…! İster misiniz? Sizinle paylaşalım mı? Ne dersiniz?" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli iki depremin ardından Kumçatı Köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde sosyal medyada paylaşım yapanlara yönelik çalışma başlattı. Savcılık, 'BaBala TV' sosyal medya hesabının bu yönde paylaşım yaparak depremzede vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, bu nedenle arama-kurtarma çalışmalarında aksamalara yaşandığı gerekçesiyle hesap sahibi Oğuzhan Uğur hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan resen soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kahramanmaraş Oğuzhan Uğur Sosyal Medya Hatay 3.Sayfa Magazin Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500

Yorumlar (77)

erdem atakan:

Sıra Haluk Levent te cunku hükümet halkın gözünde küçük düştü.

47
119
yanıtYanıtla
Ottoman:

Kesinlikle cinayetten yargılanmalı ki böyle şarlatanlar için ders olsun..

113
46
yanıtYanıtla
Rafet Tan Özgür:

Burada DEVLET diye bahsettiğiniz iktidar mı ? Yoksa TÜRKİYE CUMHURİYETİMİ ha TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEN bahsediyorsak 10 bin tane yardımı olup bir yanlış bilgi paylaştı diye Vatan evladı bir babanın vatan evladı bir oğluna bu muameleyi yapmak ayıptır SİYASALDIR.

44
111
yanıtYanıtla
zırzop:

boş muhabbet araştırmadan etmeden sen bu tür halkta panik çıkaracak bilgiyi nasıl paylaşırsın o kadar basitmi bu işler

yanıt59
yanıt11
Musti40 :

Sus artık anladık, sanki millet görmüyor olanı biteni

yanıt40
yanıt7
ibrahim sarı:

Sırf bu nedenle kurtarma ekibi görevi bırakıp gitmiş, bu nedenle de ölen olduysa bunun sorumlusu elbette bu yalanı yayandır. Kim çıkarttıysa hesap vermeli ne kadar tanınmış olsa da

yanıt63
yanıt6
Rafet Tan Özgür:

Ayıptır, adamın uykusuzluktan gözleri şişmiş. İnsan karalamaktan bu kadar zevk almanız büyük ahlaksızlık ! Dünya insana yardım ettiler, personelinden birisi yanlış bilgi yaymış diye aşağıda tutuklayın yazan var. 7 şubattaki tweet 10 şubatta nasıl yayılıyor. OPERASYON

yanıt10
yanıt39
Musti40 :

Adam gibi özür dahi dilememiş diyorlar, bu ne kibir

yanıt23
yanıt9
Deniz Özdemir :

"Mış ,miş " kurtarma ekibi kaçmış ya varmı deliliniz bu herif delili yokken konuşmuş ya güya ki bakanlıktan gelmiş bu bilgi peki insanlar olmuş ya bu Adam yüzünden hani delil..siz belgelerini hızla yok eden müteahhitlerle ilgilenin

yanıt9
yanıt48
Haber Ola:

bu baba vatan evladı da diğeleri şam babası mı..

yanıt41
yanıt5
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title