Haberler

Okulda öğretmeni yumruklayan veli yakalandı

Güncelleme:

Sarıyer'deki bir ortaokulda öğretmenin, öğrenci velisi tarafından yumrukla darbedilmesi olayında yeni gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, velinin yakalandığını duyurarak "Yolumuzu aydınlatan sevgili öğretmenlerimize yapılan saldırılar kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

İstanbul Sarıyer'de Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda bir öğretmene yumruklu saldırıda bulunan öğrenci velisi gözaltına alındı.

ÖĞRETMEN DARP RAPORU ALDI

Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü.

Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.'yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.'yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanırken kaldırıldığı hastanede iş göremezlik raporu verildi.

"KASTEN YARALAMA VE MALA ZARAR VERME" SUÇUNDAN GÖZALTI

Hastaneden darp raporu alan öğretmen N.Ö, karakola giderek saldırgandan şikayetçi oldu. Polis ekipleri, kısa sürede kaçan şüpheli A.Ç'yi yakaladı. "Kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlarından gözaltına alınan A.Ç'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulunarak öğretmeni darbeden velinin yakalandığını şu ifadelerle duyurdu:

"25 Nisan 2024 Salı günü İstanbul'daki Prof. Ali Kemal Yiğit Ortaokulu'nda bir velinin öğretmene saldırdığı ihbarı üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir. Yapılan soruşturma ve görüntülerin incelemesi sonucunda öğrenci velisi A.Ç'nin. Türkçe öğretmeni N.Ö.'ye okul koridorunda yumruk atarak darp ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu şahıs yakalanarak adalete teslim edilmiştir. Ömürlerini eğitime adayan, bilgelikleriyle yolumuzu aydınlatan sevgili öğretmenlerimize yapılan saldırılar kabul edilemez. Kıymetli öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

BAKAN TEKİN KINAMIŞTI

Yaşanan olay sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya üzerinden "Çocuklarımız için özveriyle çalışan meslektaşlarımıza yönelik şiddet olaylarını kınıyor, Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağımızı değerli meslektaşlarımız ve kamuoyuyla paylaşıyorum. Bu elim hadiselerin bir daha yaşanmamasını ve maarif ailemizin huzur ve güven içinde çalışmalarını sürdürmelerini diliyorum" ifadelerini kullandığı bir paylaşım yapmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

İçişleri Bakanı Sarıyer Hukuk 3.Sayfa Eğitim Haberler

500

Yorumlar (5)

DEMOKRAT:

Bunu bana verin Sayın Bakanım.

20
1
yanıtYanıtla
Erdal Altinova:

ifadesi alındı takipsizlik kararı verildi serbest bırakıldi nokta

17
0
yanıtYanıtla
Hakkı Murat:

her sey eskiden guzeldi,cocugun sucu varsa ogretmen cetvelle bir kac kez eline vururdu simdiki gibi veli gidip ogretmeni darp etmezdi

9
1
yanıtYanıtla
Luton Town:

An asını s2n

6
0
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

SONUÇ İFADESİ ALINIP DENETİMLİ SERBEST BITSKILDI DENECEK BU KADAR BASİT HASTANEDE DOKTOR OKULDA ÖĞRETMEN YAZIK ÜLKE SAYGI TAMAMEN BİTİREN HÜKÜMETTİR İZAHI YOKTUR.VARYA ESKİDEN DENİLEN CB DEDİĞİ ÖĞRETMEN BAŞTACI ETİ SENİN KEMİĞİ BENİM DENİRDİ ÇOCUK DİSİPLİN EĞİTİM ALIRDI OKULA GEÇ KALMAK TENEFÜSTE ÖĞRETMEN SONRA SINIFA GİRMEK İŞTE O ZAMANIN LİSE MEZUNLARI ŞİMDİNŞN YÜKSEK LİSANLILARI BİLE SIFIR KALIR..

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title