Haberler

MHP'li başkanı şehit eden sanığa müebbet hapis cezası

Güncelleme:

Konya'nın Doğanhisar İlçe Belediye Başkanı İhsan Öztoklu'nun bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin tutuklu olarak yargılanan Abdurrahman Koç'un 'kasten adam öldürme' suçuyla müebbet hapis ile cezalandırılmasına, tutuksuz olarak yargılanan baba Abdullah Koç, İrfan Kaynak ve Osman Koç'un 'yardım...

Konya'nın Doğanhisar İlçe Belediye Başkanı İhsan Öztoklu'nun bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin tutuklu olarak yargılanan Abdurrahman Koç'un 'kasten adam öldürme' suçuyla müebbet hapis ile cezalandırılmasına, tutuksuz olarak yargılanan baba Abdullah Koç, İrfan Kaynak ve Osman Koç'un 'yardım etme' suçuyla 15'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Isparta Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Abdurrahman Koç ve tutuksuz yargılanan baba Abdullah Koç SEGBİS ile katıldı. Duruşmaya, maktül İhsan Öztoklu'nun eşi Hanife Öztoklu, annesi Fatma Öztoklu ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada ilk olarak söz alan anne Fatma Öztoklu, sanıkların oğlunu öldürerek ciğerini yaktıklarını belirterek, "Ben oğlumu öpmeye kıyamıyordum. Çocukları babasız, eşi de kocasız kaldı. Ciğerim yanıyor, beni yaktılar. Oğlumu öldürdüğü için Abdurrahman K. özür diledi fakat nasıl böyle bir şey için özür dilenebilir" ifadelerini kullandı.

İhsan Öztoklu'nun eşi Hanife Öztoklu ise, "Tüm süreçte eşimin yanındaydım. Sanıklar afişi yırttıktan sonra eşime pusu kurarak ve tasarlayarak öldürdüler. Seçimin kazananı ve kaybedeni vardır fakat bunlar eşimi kahpece öldürdüler. Seçim sürecinde de zaten husumetleri giderek arttı. Eşimin kazandıktan sonra yolsuzlukları inceletmek istemesi ise husumeti iyice artırdı. Eşim namaz kılan oruç tutan biriydi. Afişin yırtıldığı yere gitme amacı da hizmet amaçlıydı. Olayın ardından sanıkların özür dilemesi ise acılarımızı artırdı" dedi.

"Olayda kimse eni azmettirmedi ve yönlendirmedi"

Tutuklu olarak yargılanan Abdurrahman Koç ise, babam seçimi kaybettiyse beni ilgilendirmez, azmettirdiği kesinlikle yalandır. Amacım öldürmek değildi. Bu olayda kimse beni azmettirmedi ve yönlendirmedi. Rahmetli başkan bana küfür ederek saldırdı. Olayda ağır tahrik var. Çok pişmanım" dedi.

Tutuksuz olarak yargılanan baba Abdullah K. da, seçim öncesinde ya da sonrasında kesinlikle gerginlik olmadı. Ben seçimi kaybettikten sonra normal hayatıma dönüp köyüme gittim. Bizim alnımız ak, kursağımızdan haram lokma geçmedi. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu olarak yargılanan Abdurrahman Koç'un kasten adam öldürme suçuyla müebbet hapis ile cezalandırılmasına, tutuksuz olarak yargılanan baba Abdullah Koç, İrfan Kaynak ve Osman Koç'un ise "yardım etme" suçundan 15'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Tutuklu olarak yargılanan Necmi Y. de beraat etti.

Verilen ceza kabul edilebilir değildir"

Şehit edilen İhsan Öztuklu'nun eşi Hanife Öztoklu, mahkemenin verdiği karara ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Verilen ceza aileyi tatmin etmemiştir. Verilen ceza kabul edilebilir değildir. Canilerin dışarıda olmasını kabul edemiyoruz. İtirazlarımız avukatlarımız tarafından yapılacaktır" dedi.

Olay

MHP'li Doğanhisar Belediye Başkanı İhsan Öztoklu, 24 Mayıs 2019'da ilçeye bağlı Başköy Mahallesi'ndeki afişinin yırtılması üzerine çıkan tartışmada, önceki dönem belediye başkanı ve İYİ Parti belediye başkan adayı Abdullah Koç'un oğlu Abdurrahman Koç tarafından bıçaklı saldırıya uğramış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Abdurrahman Koç İhsan Öztoklu Abdullah Koç Osman Koç 3. Sayfa Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

title