Haberler

Marmaris'te kaybolan İsa Çifçi için arama çalışmaları devam ediyor

Güncelleme:

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıntar toplamak için dağa çıkan İsa Çifçi'nin kaybolması üzerine bölgede yapılan arama çalışmaları dördüncü gününde de devam ediyor. 100'den fazla kişi ve iz takip köpekleri arama faaliyetlerine katılıyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi'nde yaşayan ve Marmaris'e gelerek yakınları ile birlikte 30 Aralık 2023 tarihinde çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmalarının dördüncü gününde de 100'den fazla kişi ve iz takip köpekleri ile devam etti. Bölgede gece insansız hava araçlarının da arama yaptığı bilgisi edinildi.

Geçtiğimiz Cumartesi Muğla bölgesinde çıntar toplamak için Marmaris ilçe sınırları içindeki Balan Dağı'na çıkıp kaybolan yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilmişti. İlk günden bu yana yapılan arama dördüncü gününde de arama çalışmaları sabahın erken saatlerinde başladı ve hava kararana kadar devam etti. Marmaris Milli Parklar İlçe Müdürü Mesut Gümüş'ün bölge hakkında bilgi vermesinin ardından arama faaliyetleri AFAD ve İlçe Jandarma koordinesinde gerçekleşti. Gruplar halinde bölgeye dağılarak yapılan aramaya AFAD, İlçe Jandarma, AFAD, SAR, AKUT, MagAme SAR, Orman İşletme ekipleri, Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Jandarma Asayiş, Jandarma Komando, Marmaris Avcılar Derneği ekipleri, Jandarma İz Takip Timi, ve kayıp şahsın yakınları ile birlikte toplamda 100 den fazla kişi ile arama kurtarma köpekleri katıldı. Gece karanlığı çöktüğü için arama çalışmaları yarına kadar durduruldu. Gece İnsansız hava araçları ile aramaların devam edeceği bildirildi.

Kayıp ihbarının ilk gününden bu yana AFAD çağrısı üzere arama çalışmalarına katılan SAR Marmaris ekibinden Ferhat Üzüm " Marmaris operasyon ekibimiz. Balan mevkiinde AFAD dan gelen çağrı üzerine 31 Aralık saat sabah yedi sularında operasyona başladık. Beş kişilik profesyonel ekibimizle bölgelerde farklı alanlarda arama yapan yaklaşık yirmi kişilik bir ekibe dahil olduk. Bugün dördüncü gün şimdiye kadar yaklaşık dört kilometrelik bir alan didik didik arandı. Şimdi daha geniş bir alan aramak üzere ekiplerle intikal ettik bölgeye." şeklinde konuştu.

Ayrıca Üzüm, böyle durumlar ile karşı karşıya gelen ve kaybolduğunu düşünen kişilerin mutlaka olduğu bölgenin tam konumunu bir yakınına bildirmeli ve kıyafet parçası ya da taşlar ile bir işaret bırakması gerektiğinin önemine değindi.

Öte yandan Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Jandarma ekipleri 65 yaşındaki İsa Çifçi'nin şüpheli kaybı ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı bilgisi edinildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Marmaris Muğla 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title