Haberler

Kuzey Kore, Japon Denizi'ne balistik füze fırlattı! Kriz masası kuruldu

Güncelleme:

Yaptığı füze denemeleriyle ve Devlet Başkanı Kim Jong-Un'un açıklamalarıyla sık sık gündemde olan Kuzey Kore bu kez Japon Denizi istikametine doğru balistik bir füze fırlattı. Japonya'nın ekonomik bölgesi dışına düşen füzeyle ilgili Japonya hükümeti kriz masası kurdu.

Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine doğru fırlattığı balistik füze Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştü. Gelişme Güney Kore tarafından doğrulanırken füzeyle ilgili bilgi toplamak ve hasar tespiti yapmak için ülkede kriz masası kuruldu.

KRİZ MASASI KURULDU

Nükleer silah ve balistik füze programını tüm hızıyla sürdüren Kuzey Kore'den bölgede gerilimi artıracak bir adım daha geldi. Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Pyongyang'ın yerel saat ile 15.03'te Japon Denizi istikametine doğru balistik füze fırlattığı bildirildi. İlk belirlemelere göre, füzenin Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü kaydedildi. Japonya hükümeti ise, bilgi toplamak ve hasar tespiti yapmak üzere başbakanlık bünyesinde kriz masası kurulduğunu duyurdu.

GÜNEY KORE DOĞRULADI

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin türü tanımlanamayan bir balistik füze fırlattığı kaydedilirken, detaylı analiz çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

YENİ SİLAHLAR TEST EDİLMİŞTİ

Kuzey Kore, son olarak 19 Nisan'da "Hwasal-1 Ra-3" stratejik seyir füzesi için tasarlanan süper büyük savaş başlığı ile "Pyoljji-1-2" adlı yeni tip uçaksavar füzesini başarıyla test ettiğini duyurmuştu. Pyongyang'ın adımı, Kore Yarımadası ve çevresindeki güvenlik endişelerini artırmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Japonya hükümeti Japon Denizi Kuzey Kore Japonya Ekonomi Kore Güvenlik Uluslararası İlişkiler 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

hasan:

Füzeci mülayim senden korkulur

58
2
yanıtYanıtla
MÜCAHİT KELEŞ:

ABD NİN sonunu kimyong getirecek.Aslan parcasi

49
8
yanıtYanıtla
Mert D:

Füzeleri yetişirse inşallah :))))))

yanıt15
yanıt7
Snn Aksu:

Sende baban gibisin babanda ömrünü füze deneyerek geçirdi sende aynısını yapıyorsun geç artık bu deneme faslını icraat bekliyor halk

34
5
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Sen hiç savaş gördün mü?

yanıt0
yanıt0
ARSLANOĞLU Hakan:

Kim Jong bir sağlam füzesini de Netanyahu'nun arka beyaz ikizlerin tam ortasına gönderse ne güzel olur.

34
2
yanıtYanıtla
Mldhat Caglar:

Onu biz degil amerika yadaslari düsünsün

18
2
yanıtYanıtla
şahin yılmaz:

kuzey ve güney kore birleşmeli

17
2
yanıtYanıtla
Selim Şahin Şahin:

Bana göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Batı'nın (Amerikanın, Avrupanın) ne kadar ahlaksız, ne kadar rezil, ne kadar kokuşmuş, ne kadar pis insanlar tarafından yönetildiğini, DÜNYADA EN İYİ BİLEN kişidir... Hatta, Kim Jong-Un, Dünyada olup bitenleri, EN İYİ OKUYAN, DEĞERLENDİREN kişidir... Eğer Putin de, olup bitenleri Kim Jong-Un kadar iyi okuyabilseydi, Rusya, Ukraynada 100,000 civarında askerini kaybetmezdi. Kim Jong-Un, eşkiyalar sürüsü Amerika, Avrupa, Japonyanın anladığı dilden konuşuyor

10
8
yanıtYanıtla
Janoo Jsnoo:

Once halkın karnını doyursun 50 yıldır halki otla besleniyor o füze deniyor babasının oğlu kuzey kore halki fırsat bulsa bir günde milyonlarca ülkeden kaçar

13
5
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title