Haberler

Kenya'da askeri helikopter düştü, Genelkurmay Başkanı dahil 10 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Kenya'da askeri bir helikopterin düşmesi sonucu aralarında Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla'nın da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti. Ogolla, 2022 başkanlık seçimlerinin sonucunu bozmaya yönelik bir komplonun parçası olmakla suçlamıştı.

Kenya'nın başkenti Nairobi'nin yaklaşık 400 kilometre kuzeybatısındaki Elgeyo Marakwet'te düşen askeri helikopterde can kaybı arttı. Kazada, aralarında Kenya Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla'nın da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti.

KALKIŞTAN BİRKAÇ DAKİKA SONRA DÜŞTÜ

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, yaptığı açıklamada, Ogolla'nın kuzeybatı Kenya'da görevlendirilen birlikleri ziyaret ettiğini aktararak, helikopterin kalkıştan birkaç dakika sonra düştüğünü ifade etti. İki askerin kazadan sağ kurtulduğunu aktaran Ruto, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kenya'da askeri helikopter düştü, Genelkurmay Başkanı dahil 10 kişi hayatını kaybetti

Ruto, "Anavatanımız en cesur generallerinden birini kaybetti. General Ogolla'nın ölümü benim için acı bir kayıptır. Dört yıldızlı seçkin bir general, görevi ve ülkesine hizmeti sırasında hayatını kaybetmiştir" dedi.

SEÇİM SONUÇLARINI BOZMAYA YÖNELİK KOMPLONUN PARÇASI OLMAKLA SUÇLANMIŞTI

Daha önce Kenya Hava Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Ogolla, geçen yıl Ruto tarafından Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştı. Ruto, ayrıca Ogolla'yı 2022 başkanlık seçimlerinin sonucunu bozmaya yönelik bir komplonun parçası olmakla suçlamıştı.

Kenya Genelkurmay Başkanı dahil olmak üzere 10 kişi hayatını kaybettiKenya Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Helikopter Kenya Kaza 3.Sayfa Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (4)

Snn Aksu:

Işıklar içinde uyu Karaoğlan

18
14
yanıtYanıtla
Manifalitiko:

Şu yoruma sesli güldüm.

yanıt11
yanıt1
Muhammed Vural:

Tanıyormu sunuz akrabalık varmı?

yanıt8
yanıt0
Doğa YİĞİT:

Hadi gel de bunun gercekten bir kaza olduguna inan... ha ha ha... gercekten mi? kaza mi? ha ha ha. olum biz bunlarin hepsini zaten yasadik. ESREF BITLIS hatirlarmisiniz bilmem ama hatirlamiyorsaniz zaten ayni kani tasimiyoruzdur.

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title