Haberler

İsmailağa Cemaati'ndeki istismar iddialarına bakanlık el attı: Mağdura her türlü hukuksal destek verilecek

Güncelleme:

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikâhıyla evlendirdiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Olayın tüm Türkiye'de gündem olması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da sürece dahil oldu. Olayla ilgili bir de yazılı açıklama yayınlayan Bakanlık "Mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir" ifadelerine yer verdi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi 6 yaşında evlendirdiği ve cinsel istismara uğramasına göz yumduğu iddiası gündeme oturdu. Gümüşel'in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla "evlendirdiğini" çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını, istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini kaydetti

TUTUKSUZ YARGILANIYORLAR

Yıllarca evlendirildiği şahıs tarafından cinsel istismara uğradığını ve 14 yaşında doğum yaptığını öne süren H.K.G'nin şikayeti ile ortaya çıkan skandalla ilgili 30 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Olay sosyal medyada da infial yaratırken iddianamede üç sanığın en az 27'şer yıl hapisle cezalandırılmalarını istendi. Ayrıca savcı, H.K.G'nin eşi Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep etti. Baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatma Gümüşel ve İstekli şu an tutuksuz yargılanıyor.

6 YAŞINDA GELİNLİK GİYDİRMİŞLER

Tüm Türkiye'nin gündemine oturan olayda bugün de yeni bir detay ortaya çıktı. Timur Soykan'ın yayınladığı haberde, H.K.G.'nin 6 yaşında gelinlik giydirildiğini kanıtlayan fotoğraflar da yer aldı.

İsmailağa Cemaati'ndeki istismar iddialarına bakanlık el attı: Mağdura her türlü hukuksal destek verilecek

BAKANLIK DEVREDE

Türkiye gündemine oturan olay sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir açıklama yaparak, çocuğa yapılan istismar iddiasıyla ilgili açılan davaya müdahil olduğunu duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan "H.K.G'nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı" yönündeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İsmailağa Cemaati'ndeki istismar iddialarına bakanlık el attı: Mağdura her türlü hukuksal destek verilecek

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

Halit Dursun:

yine provokasyon pesinde muhalefet....

6
28
yanıtYanıtla
Samet Aslan:

Allah sizi bildigi gibi yapsın

6
1
yanıtYanıtla
Uzun Adam:

Bakanlık el attıysa üstü kapatılır

4
2
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Eger dogruysa YUHHHHH

6
0
yanıtYanıtla
Sizden Biri :

Şaşırdık mı? Hayır...

4
1
yanıtYanıtla
Buse Zehra Çoban:

Insanlik ölmüş Çok iyi nesillere bırakıyoruz (!)...

2
0
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Günaydın Aile Bakanlığı saat 06.29 şu an !

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title