Haberler

Karnında Gazlı Bez Unutulan Hasta Ölünce İki Hastaneye Ceza Yağdı

Güncelleme:

Diyarbakır'da 2007 yılında ameliyat edilirken karnında gazlı bez unutulan hasta 5 ay sonra öldü. Mahkeme ihmali olduğu gerekçesi ile Dicle ve Hacettepe Üniversitesi hastanelerine toplam 416 bin liralık tazminat cezası verdi.

Diyarbakır'da, 2007 yılında ameliyat edilirken, karnında unutulan gazlı bez nedeniyle operasyon sonrası ölen Salih Doğan'ın ailesi Dicle ve Hacettepe Üniversitelerine tazminat davası açtı. Adli Tıp Kurumu hazırladığı raporda hastaneleri kusurlu bulunca iki üniversiteye toplam 416 bin liralık tazminat cezası verildi.

BÖBREK RAHATSIZLIĞI ŞİKAYETİ İLE HASTANEYE YATTI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Bölümü'ne, böbrek rahatsızlığı şikayetiyle başvuran 57 yaşındaki Salih Doğan , 28 Mart 2007 tarihinde ameliyat edildi. Böbreklerindeki kist ve kitle alındıktan sonra 18 Nisan'da taburcu edilen Doğan, rahatsızlığının sürmesi üzerine bu kez Mersin ve Ankara'da hastanelere başvurdu. Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde iki ameliyat geçiren Doğan'ın karnında, ikinci operasyon sırasında gazlı bez bulundu. Ameliyatta çıkarılan gazlı bezin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonda unutulduğu ileri sürüldü. Salih Doğan, olaydan yaklaşık 5 ay sonra, 22 Ağustos 2007'de yaşamını yitirdi.

Yaşlı adam zincirleme ihmallerin kurbanı oldu.

GAZLI BEZ HACETTEPE'DE ALINDI AMA HASTA HAYATINI KAYBETTİ

Doğan ailesi fertleri ise olaydan sorumlu tuttukları doktorlar ile sağlık personeli hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Bölümü'nde görevli, 6'sı doktor toplam 11 kişi hakkında 'bilinçli ve taksirli ölüme sebebiyet verme' suçundan soruşturma başlatıldı. Savcılık soruşturması sürdürülürken, aile fertleri maddi ve manevi tazminat davası açtı.

ADLİ TIP GENEL KURULU: DAVALI İDARELERİN HİZMET KURUSU VAR

Diyarbakır 2'nci İdare Mahkemesi'nin talebi üzerine gazlı bezin, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde mi yoksa Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde mi unutulduğuyla ilgili Adli Tıp Kurumu tarafından rapor hazırlandı. Raporda, Salih Doğan'a uygulanan tıbbi müdahalelerde davalı idarelerin hizmet kusuru bulunduğu vurgulandı.

DİCLE İLE HACETTEPE'YE 416 BİN LİRALIK TAZMİNAT

Raporu dikkate alan Diyarbakır 2'nci İdare Mahkemesi'nce, Salih Doğan'ın ilk ameliyatının yapıldığı ve karnında gazlı bez unutulan Dicle Üniversitesi ile daha sonra operasyon gerçekleştirilen Hacettepe Üniversitesi tarafından Doğan ailesine 208 biner liradan toplam 416 bin liralık maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Salih Doğan Diyarbakır Dicle 3.Sayfa Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (50)

hande:

bu tazminat çok az

78
4
yanıtYanıtla
cansu:

üstünü sen tamamlayıver

yanıt0
yanıt3
MUSTAFA GÜNBAŞ:

AYNI BU OLAY SEZERYANLA DOĞUMDA BAŞIMIZA GELDİ 2 HASTAHANE 2 DOKTOR MAHKEMEYE VERDİK 2003 YILINDAN BERİ DAVA SÜRÜYOR HALA SONUCA VARAMADIK ÜLKEDEKİ ADALET SİSTEMİ İŞTE BU

59
3
yanıtYanıtla
tıtnın:

8 yıl daha sürer dava

yanıt0
yanıt0
Şimal:

Ne alaka, doktor görevini yapmıyorsa tazminatı ondan alacaksın

14
5
yanıtYanıtla
hasannn:

doktor da o parayı veremezse alie yine madur olacak gerçi verilen rekor tazminat komik bir rakam

yanıt1
yanıt0
ali:

hangi hukuk fakültesinden mezunsun?

yanıt1
yanıt0
Liverpoll:

Neresi rekor ayıp yaa siz tazminat görmemişsiniz

16
0
yanıtYanıtla
ACİMOVİC:

AYNEN AVRUPA''DA OLSA MİLYON EURO GİTMİŞTİ

yanıt2
yanıt0
no name:

Avrupada tazminatin söz konusu bile olmaz, olsa bile cok az oda o kisi parasini alabilir ise, cünkü burda yani avrupada hastane doktara suc atiyor ve doktorda ben bilmem diyor is uzadi da uzadi. . . . . Saglik konusunda TR burdan daha ileride. Insan degeri denen bir sey kalmadi Burda hele yabanci isen aman Allahim. . . .

yanıt0
yanıt4
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title