Haberler

Hasarlı Araçları Plakasını Değiştirerek Satan Şebekeye Operasyon: 12 Gözaltı

Hasar kaydı olan arabaları yenileyip, plakasını değiştirerek satan 12 kişilik organize suç çetesi yakalandı.

Hasar kaydı olan arabaları yenileyip, plakasını değiştirerek satan 12 kişilik organize suç çetesi yakalandı. Emniyet güçleri ise araç alacak olan vatandaşların, şase numarası üzerinden aracı sorgulaması yönünde uyardı.

Silivri'de 12 kişilik bir organize suç çetesinin, ağır hasar kaydı olan arabaları önce yenileyip daha sonra da plakalarını değiştirerek sattığı ortaya çıktı. Şikayetler üzerine harekete geçen polis ekipleri şebekenin, plakasını değiştirdikleri araçları internet üzerinden satılığa çıkardıkları belirlendi. Şebeke üyelerinin, araçlara müşteri geldiğinde de seyyar ekspertiz olarak değiştirilen plaka üzerinden aracın hasar kaydının olmadığını söyleyerek alıcıyı kandırdığını tespit eden polis ekipleri, dolandırıldıklarını anlayan bazı vatandaşların ise paralarını almak için iletişime geçtikleri şebeke üyeleri tarafından dövüldüğünü belirledi.

Organize dolandırıcılık çetesinin elebaşı olan Hakan Duran ile birlikte 12 kişi, emniyet güçlerinin 2 aylık takibi sonucunda yakalandı. Operasyon sonucu şahısların üzerinden ve bulundukları evlerden 3 ruhsatsız silah, 15 bin lira para ve araç alım satımlarına dair belgeler çıktı. Şimdiye kadar 200 kişiyi dolandıran çetenin yaklaşık 5 milyon lira parayı bu yolla kazandığı tahmin edilirken 12 şüpheliden 7'si sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Daha öncesinden de adam yaralama gibi suç kayıtlarının olduğu öğrenilen çete üyelerinin bu yolla kazandıkları paralarla Silivri'de eğlence mekanı, otopark ve restoran gibi birçok işletme açtığı ortaya çıktı.

Şase numarası sorgulanmalı

Araç alacak olan kişilerin, aracın plakasının yanı sıra şase numarasından da sorgulanarak kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan emniyet güçleri ise bu tür dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerek vatandaşı uyardı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Silivri 3. Sayfa Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title