Haberler

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması nedeniyle tahliye edilen bina sayısı 30'a yükseldi! Hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Güncelleme:

İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kaymasının meydana geldiği alanda tahliye edilen bina sayısı 30'a yükseldi. Günün ilk ışıklarıyla görüntülenen alandaki hasar gözler önüne serildi.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün akşam toprak kayması meydana geldi. Şans eseri can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda toplam 24 ev tahliye edilmişti. İstanbul Valisi Davut Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada tahliye edilen bina sayısının 30'a yükseldiğini ifade ederek, "Buradaki operasyon tamamen tedbir amaçlı." dedi.

HASARIN BOYUTU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan bölge, günün ilk ışıklarıyla görüntülendi. Tahliye edilen binalardaki hasar gözler önüne serildi. Binaların yer aldığı tepeden aşağı kayan toprak ile beraberinde götürdüğü molozlar ve devrilen ağaçlar havadan görüntülendi.

TAHLİYE EDİLEN BİNA SAYISI 24'TEN 30'A YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği'nin dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşın 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşın ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleştiği açıklanmıştı. Sabah saatlerinde bölgeye gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, tahliye edilen bina sayısının 30'a yükseldiği bilgisini paylaştı.

Toprak kayması nedeniyle tahliye edilen bina sayısı 30'a yükseldi! Hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

"OPERASYON TEDBİR AMAÇLI DEVAM EDİYOR"

Vali Davut Gül incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Gül, "Arkamızda da gördüğünüz üzere burası riskli alan ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm devam ediyor. Burada yer alan tek katlı evlerden 3 tanesi toprak kayması sebebiyle zarar gördü. Diğer evler de gerek yağmurdan gerekse de toprak kaymasında etkilenmemesi için tedbir amaçlı boşaltıldı. Önce 14 ev boşaltılmıştı şu an itibariyle 30 ev boşaltıldı. Bu evlerin normalde de boşaltılması lazımdı. Bunlar toplamda 114 kişiye denk geliyor. Şu an yaptığımız evlerde yaşayanların kiracı mı ev sahibi mi bunu çıkartmaya çalışıyoruz. Bugün ve yarın içerisinde kiracı olanları kiraya, ev sahibi olanları da ev sahibi olacak şekilde evlerine çıkartacağız. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok. Buradaki operasyon tamamen tedbir amaçlı." ifadelerini kullandı.

Toprak kayması nedeniyle tahliye edilen bina sayısı 30'a yükseldi! Hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

"BURADAKİ YAPILARIN NORMALDE YIKILMASI LAZIM"

Davut Gül, gerekli birimlerle koordineli çalıştıklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın olası can kaybı ya da yaralanması olmaması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinesinde bütün kurumlarımızla birlikte yaptığımız bir organizasyon. Toprak kayması inşaat çalışması yapılan yerdeki meyilli arazilerde. Buradaki bölgenin genelinde bir toprak kayması tespit etmedik. Daha önce bilinen tespit edilen riskli yapı olarak da kayıtlarda olan ve yıkılması gereken fakat şimdiye kadar hak sahipleri ve belediyle arasında anlaşma olmadığı için taşınması geciken yapılar. Normalde toprak kayması olmasa bile buradaki yapıların taşınması lazım, yıkılması lazım" dedi.

Toprak kayması nedeniyle tahliye edilen bina sayısı 30'a yükseldi! Hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Toprak kayması nedeniyle tahliye edilen bina sayısı 30'a yükseldi! Hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Gaziosmanpaşa İstanbul Doğal Afetler İstanbul 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Orhan Özsoy:

Hadi bakalım ibb göster kendini görelim. Yooo şimdi bu iş, çevre ve şehircilik bakanlığının değil mi pardon.... Herşey çok güzel olmaya başladı devammmmmm keeee

47
187
yanıtYanıtla
Teo Yüksel:

Bu yapıların Kadir Topbaş yani AKP döneminde yapıldığını bilmiyorsun herhalde yoksa Kahramanmaraş da olduğu gibi Kader derdin

yanıt143
yanıt21
Es Es:

Zamanında bu yerlere ruhsat verin şimdide Ekrem deyin. Ruhsat verdiğiniz 55 bin kişinin enkaz altında can verdiği depremde ayar verdinmi kemiğini yaladıklarına.

yanıt34
yanıt6
sade vatandaş:

bir Gaziosmanpaşalı olarak söylüyorum heyelanın olduğu kısımlar çok dik yamaçlardan oluşuyor bu Eyübe kadar devam ediyor buralarda kentsel dönüşüm adı altında bu yamaçlara hesapsızca yapılan inşaatlar kazılar buna sebep oldu yüzyıla yakın orada gecekondular varken böyle bir olay olmadıda şimdi niye oldu? dik yamaçlarda sinekten yağ çıkarırcasına yapılan yüksek binalar tehlikeye davetiye çıkarıyor umarım başka felakete neden olmaz

yanıt24
yanıt3
Çavuş Kenan:

Nerede Ekrem Bey bu ve diğer sorunlar ile ilgili ne önlemler almış duymak bilmek isteriz.

14
55
yanıtYanıtla
hic33:

Sadece depremden korkuluyor, oysaki her afet bu şehir için extra risk. Yıllarca o kadar bina, yapı plansız, düzensiz, tezek gibi yığılmış. İstanbul'da yaşamak cesaret diyeceğim;ama değil, mecburiyet.

67
1
yanıtYanıtla
aristoteles:

25 sene önce akpartiye gecti o gündeen bugüne carpık yapılaşma rantsal dönüşüm kacak kat i,mar afları istanbul ve diğer ellerindeki şehirleri mahvettiler .. bu satten sonra zor düzeltmek bozulanları zaten herşey satıldı işdare edecek bir durumda kalmadı itibari olsun yeter

yanıt38
yanıt7
Çavuş Kenan:

Belediye başkanı İmamoğlu ilgilensin işte bu yüzden seçmedinizmi İstanbul un sorunu çok

11
41
yanıtYanıtla
Unknown 123:

Ecdadin yaptigi haric maalesef Türkiyemizin geneli yapilasma ve olmayan Planlasma konusunda cöphanedir.cukka mukka islerin sonucu. Niye agliyoruzki....

24
4
yanıtYanıtla
Adem:

Oraları da ecdadımız yaptı yeğen ben 60 yaşındayım oraları bilirim

yanıt8
yanıt6
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title