Haberler

Cuma namazında Atatürk'e hakaret eden kişiye 3 yıl 9 ay hapis cezası

Güncelleme:

Gayrettepe'de cuma namazı sırasında Atatürk'e dua edilmesine tepki gösterip Atatürk'e ve imama hakaret eden şahıs, 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı. Sosyal medyadan yazdığı küfürle ilgili kendini savunan şahıs, "Hakaret etmek amacıyla değil, güvenilmez manasında kullanmıştım." dedi.

İstanbul Gayrettepe'de cuma namazı sırasında Atatürk'e dua edilmesine tepki gösterip Atatürk'e ve imama hakaret eden şahıs hakkında mahkeme kararını verdi. Mahkeme heyeti, A.B.'yi "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı.

Gayrettepe'deki bir camide 10 Kasım 2023 günü Mustafa Kemal Atatürk'e ve Atatürk için dua eden imama hakaret eden A.B.'nin yargılanmasına devam edildi. Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı.

"PUŞT KELİMESİNİ GÜVENİLMEZ MANASINDA KULLANDIM"

Duruşmada esasa ilişkin savunma yapması için söz verilen A.B., "Attığım birkaç tweet ekran görüntüsü alınmış ama bunların atıldığına dair bir kanıt yok. Hakkımda atmadığım bir çok tweet var. 'Sinkaf ederim' tweeti atmadığımı belirtmek istiyorum. Puşt kelimesini hakaret etmek amacıyla değil, güvenilmez manasında kullanmıştım. Ceza alacağım bir husus görmüyorum. Video çektim. İslamiyet'e göre inançsız ölen bir kişinin arkasından dua edilmemesi gerekir. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

"DAHA FAZLA NE CEZA VERİLEBİLİR BİLMİYORUM"

Son sözü sorulan şahıs, "2 ay cezaevinde tek başıma kaldım. Bu eylemim için yeterince ceza aldığımı düşünmekteyim. Daha fazla ne ceza verilebilir bilmiyorum. Beratımı talep ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Gayrettepe 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (16)

Umut Mergen:

SENI HIÇ CIKARMASINLAR IÇERDEN

214
180
yanıtYanıtla
Babacan yalçın:

Sevmiyor olabilirsin. Sevmeye de mecbur değilsin. Ama saygısızlık yapmayacaksın.bu ülke için hayatını ömrünü adamış ulu önder Mustafa kemal atatürke saygılı olcaksın.

223
144
yanıtYanıtla
Mustafa Gümüş:

sana katılıyorum babacan ama lütfen sende Atamızın ismini yazarken saygılı ol!!

yanıt60
yanıt79
Ferhat Uras:

Atatürk bu ülkenin önemli bir değeridir. Sevmeyebilirsiniz ancak saygı duymak zorundasınız.

160
121
yanıtYanıtla
Murat Celik:

Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu ülkenin önemli şahsiyetlerinden biridir

yanıt88
yanıt122
ekaf paseh:

murat kokoyu bırak ne lakası var ?

yanıt8
yanıt5
Ender YILDIRIM:

güzel ceza fakat yetersiz. başka yaptırımlarda olmalı.

113
136
yanıtYanıtla
Murat Celik:

mesela Kur'an'a hakaret edenleri Recep Tayyip Erdoğan'a cumhurbaşkanına hakaret edenleri onlar da toplamak lazım

yanıt16
yanıt5
Metin Ölçer:

Ceza olarak birde Nutugu okuması verilseydi keşke

113
115
yanıtYanıtla
Güvenilir Adam:

Herkesin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü sevmesi beklenemez. Dedesi İzmir de denize dökülmüş,Menemende asılmış birinin Atatürk’ü sevmemesi doğaldır,saygı duyarım.

82
95
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title