Haberler

Fetö Sanıkları Hakim Kaşısında

Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Vali Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Vali Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 28'i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi. Prostat ameliyatı geçirdiği öğrenilen Harput, duruşmaya katılmadı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 17 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve 28'i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanıklar hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticisi olma ve terörizmin finansmanının kanununa muhalefet' suçlarından 20'şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Etkin pişmanlıktan yararlanan ve tutukluluğu devam eden Mahmut K., "Eski Vali Harput Orhangazi Üniversitesi'nin mütevelli heyetindeyken ben de heyetteydim. O yüzden tanışıyoruz. Ayrıca bana atılan bazı maillerle ilgili de hususlar öne çıkarılmış. Mesela Bank Asyayla ilgili, muhasebecilerimin attığı maillerde borçlu olduğumuz bankaların bilgileri vardı. Bunların içinde Bank Asya da vardı. Aleyhimde ifade veren şahitlerin çoğu aynı davada yargılanıyor. Onlar etkin pişmanlıktan yararlandığım için iftiraya varan suçlamalar yöneltmişler. Ben zaten her şeyi itiraf ettim ve devletimin yanında yer aldığımı gösterdim" dedi.

FETÖ'nün din simsarı olduğunu vurgulayan Mahmut K., "Bir zamanlar dindar insan yetiştirmek istediğini düşündüğümüz bu hizmet hareketine ben de insani duygularla girmiştim. Bunu da itiraf ettim emniyette. Bu örgütle ismimin anılmasından dolayı utanıyorum, pişmanım. Biz bu din simsarları tarafından nasıl kandırıldığımızı gördük. Bu hainlerin teşebbüsünden sonra, ben de bu konuda dersimi aldım. Eğer yardım yapmak istiyorsam devletimin gösterdiği, izin verdiği sosyal yardımlaşma unsurlarıyla yapmak gerektiğini anladım" açıklamasını yaptı.

Savunma yapan diğer tutuklu sanık Mecit Ö. ise, daha önceden verdiği ifadesinin arkasında olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya yarına kadar ara verdi. Öte yandan prostat ameliyatı geçirdiği öğrenilen Harput duruşmaya katılmadı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Şahabettin Harput 3.Sayfa Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title