Haberler

Eskişehir Valiliği, Çocuk İstismarına Karşı Çalışmalarını Paylaştı

Güncelleme:

Eskişehir Valiliği, çocukların dilendirilmesi ve çalıştırılması konusunda yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi paylaştı. Denetimler sonucunda tespit edilen çocuklar İl Çocuk Kabul Merkezi'ne teslim edildi ve ailelerine sosyal ve ekonomik destek sağlandı. Ayrıca, dilencilikte ikinci kez yakalanan ailelere idari para cezası kesildi.

Eskişehir Valiliği, çocukların dilendirilmesi ve çalıştırılması kapsamında mart ayında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi paylaştı.

Valilik Genel Emri ile Eskişehir genelinde, çocukların sokakta çalıştırılması, dilendirilmesi ve dış çevrenin olumsuzluklarına maruz bırakılması; dilenerek duygu istismarı yapan kişilerden ve bu suça alet edilen çocuklardan vatandaşlarca; kağıt mendil, su, çiçek veya hizmet satın alınması, bu kişilere para verilmesi yasaklandı. Kolluk güçleri, zabıta birimleri ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan ekiplerce, kentte denetimler yapılıyor.

Bu kapsamda Mart ayında yapılan denetimlerde; sokakta çalıştırılan veya dilendirilen 16 çocuk tespit edildi. Denetim yapan ekiplerce bahse konu çocuklar İl Çocuk Kabul Merkezi'ne teslim edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün uzman meslek memurları ve pedagoglarca, bu çocukların ailelerine hane ziyareti gerçekleştirilerek gerekli inceleme çalışması yapıldı. Kendilerine ve ailelerine uygun sosyal ve ekonomik destekleme modellerinden yararlandırılmaları sağlandı.

Çocuk Koruma Kanunu'nun 5'inci maddesi hükümleri çerçevesinde 4 çocuk hakkında Eğitim Tedbiri talep edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 2 çocuğa ekonomik yönden desteklendi. İl Çocuk Kabul Merkezi tarafından ihtarda bulunarak, çocukları kendilerine teslim edilen ailelerden, çocuklarını ikinci defa dilencilikte kullanan 4 aileye idari para cezası kesildi. Ayrıca bu aileler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Çocuklardan 16'sı sağlık kuruluşlarında, genel sağlık taramasından geçirilip, eksik aşıları tamamlatıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce genelge kapsamındaki çocuklar için kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yapıldığı 2 toplumsal destek programı açıldı. Bu programa 14 çocuk katıldı. Çocuklardan 13'ü zorunlu eğitim çağında olup, eğitim-öğretime devam etmeleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerekli tedbirler alındı.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne vatandaşlarca, çocukların sokakta çalıştırıldığı ya da dilendirildiği yönünde, 20 arama yapılarak ihbarda bulunuldu. Kolluk birimleri, ihbarlar doğrultusunda olaylara müdahale ettiği öğrenildi. Çocuk Kabul Merkezince, gerekli tespitler yapıldıktan sonra çocukların 16'sı ailelerine teslim edildi. Ebeveynlere yazılı ihtarda bulunularak, çocukların tekrar dilendirilmesi ya da sokakta çalıştırılması halinde yasal işlem yapılacağı ekiplerce bildirildi.

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, "Çocuklarımızın sokakta çalıştırılarak ya da dilencilikte kullanılarak istismar edilmelerinin önüne geçmek, duygu istismarı yoluyla dilencilik yapılarak toplumsal yardımlaşma duygusunun suistimal edilmesini önlemek amacıyla yürüttüğümüz bu çalışmalarda; gerek dilencilik yapıldığını, çocukların sokakta çalıştırıldığını veya dilendirildiğini görüp 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunan vatandaşlarımıza gerekse bu mücadelemizde duyarlılık gösterip bize destek olan halkımıza teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Eskişehir Valiliği Eskişehir Çocuk Aile İçi Şiddet 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title