Haberler

Derya'nın babasından arama kurtarma ekiplerine teşekkür

Güncelleme:

Derya'nın babasından arama kurtarma ekiplerine teşekkür AFAD Bursa İl Müdürü Yalçın Mumcu "Arama kurtarma adına ne varsa yapıldı, tüm yöntemler uygulandı" BAKUT Başkanı Cihat Öz: "Cesedin bu kadar mesafe katedeceği hiçbirimizin aklına gelmedi" Bursa'nın Kestel ilçesinde meydana gelen...

Derya'nın babasından arama kurtarma ekiplerine teşekkür

Afad Bursa İl Müdürü Yalçın Mumcu

"Arama kurtarma adına ne varsa yapıldı, tüm yöntemler uygulandı"

BAKUT Başkanı Cihat Öz:

"Cesedin bu kadar mesafe katedeceği hiçbirimizin aklına gelmedi"

BURSA - Bursa'nın Kestel ilçesinde meydana gelen sel felaketinde suya kapılıp kaybolan ve arama kurtarma ekipleri tarafından 5 gün sonra kilometrelerce ileride sazlıkların arasında bulunan 19 yayındaki Derya'nın babası arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

Geçtiğimiz pazar günü sel sularına kapılan 17 yaşındaki Derya Bilen 5 gündür aranıyordu. Arama kurtarma ekipleri bu sabahtan itibaren alanı genişletip kayıp kızı 18 kilometrelik alan içerisinde aramaya başladı. Derya'nın Bingöl'de olan babası Nezir Bilen'de sabah saatlerinde Bursa'ya gelerek kızını arayan kurtarma ekiplerinin çalışmalarına katıldı.

Derya Bilen akşam saatlerinde kaybolduğu bölgeye 23 kilometre uzaklıkta Samanlı Mahallesi ile Demirtaş Mahallesi arasında derede sazlıkların arasında bulundu. Bilen'in cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Babadan kurtarma ekiplerine teşekkür

5 gündür kızının cesedini arayan Nezir Bilen kızının bulunmasıyla birlikte rahat bir nefes alırken aynı zamanda derin bir hüzne boğuldu. Arama kurtarma ekiplerine teşekkür eden acılı baba Nezir Bilen, "İlk geceden bu güne aralıksız arama faaliyetini sürdüren tüm ekiplere ailem ve Bingöl halkı adına teşekkür ederim. Çok emekleri geçti. Olağan üstü bir çaba gösterdiler. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Arama Kurtarma faaliyeti ile ilgili bilgilendirme yapan AFAD Bursa İl Müdürü Yalçın Mumcu'da 5 gündür aralıksız çalışan tüm ekiplere teşekkür ederek, "Derya kızımızın ailesi de çok büyük özveri ile bizlere yardımcı oldu. Arama kurtarma adına ne varsa hepsi yapıldı, Her türlü yöntem uygulandı. Allah ailesine sabır versin başları sağolsun" dedi.

17 yaşındaki Derya'nın cesedine ulaşan BAKUT ekibinin başkanı Cihat Öz ise üst arama yaptıkları sırada Derya'nın cesedini sazlıkların arasında farkettiklerini söyledi. Su üzerinde yüzüstü yatıyordu. Oradaki sazlıkların arasına takılmıştı. Buradan Bursa'da doğru gidiyorduk. Sabah girmiştik suya 16 kilometre katettik. Bulduğumuz bölge kaybolduğu bölgeden yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta hiç birimiz böyle bir selde bu kadar mesafe katedeceğini tahmin etmedik. Bölgeden Bursa'ya kadar olan dere boyunca devletin tüm kurumları seferber oldu. Buraya'da bakmıştık. Ama bugün bir kez daha baktık şükür ki bugün bulabildik" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kestel AFAD Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title