Haberler

Cübbeli Ahmet Hoca'dan, İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın vefatına ilişkin açıklama: Biz onu Allah için sevdik

Güncelleme:

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç ile "rabıta" tartışmasıyla bilinen ve İsmailağa Cemaati'yle ilişiği koparılan Cübbeli Ahmet Hoca, Hasan Kılıç'ın vefatıyla ilgili açıklama yaptı. Video mesaj yayımlayan Cübbeli Ahmet Hoca, "Son olayda 'gelmesin' buyurdu, gelmedik. İlmi faziletiyle bıraktığı yüzlerce, binlerce vekilin başıydı. Hepimiz kendisine saygı ve hürmetle tabiydik. Dolayısıyla bir alem ölmüş gibi, bir cihan yıkılmış gibi üzülmek lazım. Biz onu Allah için sevdik." ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'la ilgili açıklama yaptı. Cemaatle yaşadığı rabıta tartışması ile bilenen ve cemaatle ilişiği kesilen Ünlü, "En son olayda 'gelmesin' buyurdu, gelmedik. 'Onda da bir hayır var' dedik. Dolayısıyla bir alem ölmüş gibi, bir cihan yıkılmış gibi üzülmek lazım. Biz onu Allah için sevdik." dedi.

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybetti. Cübbeli Ahmet Hoca da Kılıç'ın vefatına ilişkin sosyal medya hesabı YouTube'dan bir açıklama yayınladı.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan, İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın vefatına ilişkin açıklama: Biz onu Allah için sevdik

"BÜYÜK BİR HÜZÜN İÇİNDEYİZ"

Cübbeli Ahmet Hoca, "Hayırlı haberler bekliyorduk ama ecele çare yok. Şimdi büyük bir hüzün içindeyiz. Bir alimin ölmesi bir alemin ölmesidir. Hasan Efendi Hocamız, ilmi faziletiyle bıraktığı yüzlerce, binlerce vekilin başıydı. Hepimiz kendisine saygı ve hürmetle tabiydik." ifadelerini kullandı.

"EN SON OLAYDA 'GELMESİN' BUYURDU, 'ONDA DA BİR HAYIR VAR' DEDİK"

Son dönemde İsmailağa Cemaati'yle yaşadığı rabıta tartışmasına da değinen Cübbeli Ahmet Hoca, "En son olayda 'gelmesin' buyurdu, gelmedik. 'Onda da bir hayır var' dedik, hocamızın beyanında. Dolayısıyla bir alem ölmüş gibi, bir cihan yıkılmış gibi üzülmek lazım. Biz onu Allah için sevdik." dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan, İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın vefatına ilişkin açıklama: Biz onu Allah için sevdik

CÜBBELİ AHMET HOCA VE İSMAİLAĞA ARASINDA "RABITA" TARTIŞMASI

Eski İsmailağa Cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'nun vefatından sonra rabıtanın yine Ustaosmanoğlu'na yapılması gerektiğini savunan Cübbeli Ahmet Hoca ile İsmailağa Cemaati ters düşmüştü.

İslam Ansiklopedisi, rabıtanın anlamını bir müridin kâmil bir şeyhe gönlünü bağlayarak manevi yolculuğa çıkması, şeyhinin yüzünü ve ahlakını, davranışlarını düşünmesi olarak tanımlıyor. Cemaat içinde bazı çevreler rabıtanın Mahmut Efendi'den sonra Hasan Kılıç'a yapılması gerektiğini belirtiliyordu. Ancak Cübbeli Ahmet Hoca, Mahmut Efendi'ye olan rabıtanın bozulmayacağını, Hasan Kılıç'ın şeyh olarak değil de bir büyük olarak görülmekle sınırlı kalması gerektiği inancındaydı. Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati ile yaşadığı ateşli tartışmalar sonrası geçtiğimiz haftalarda cemaatle ilişiği kesilmişti.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan, İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın vefatına ilişkin açıklama: Biz onu Allah için sevdikHasan Kılıç

HASAN KILIÇ, USTAOSMANOĞLU'NUN VEFATI SONRASI CEMAATİN BAŞINA GEÇMİŞTİ

Hasan Kılıç, İsmailağa Cemaati'nin kurucu lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun 23 Haziran 2022 tarihindeki vefatından sonra cemaatin yeni lideri olmuştu. 93 yaşında böbrek yetmezliği nedeniyle vefat eden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, babasının "Benden sonra cemaatin başına Hasan Efendi'yi (Hasan Kılıç) tayin ettim." dediğini açıklamış ve böylelikle Ustaosmanoğlu'nun dünürü olan Hasan Kılıç, İsmailağa Cemaati'nin lideri olmuştu.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Cübbeli Ahmet Hoca Hasan Kılıç Cemaat Gündem 3.Sayfa Yaşam Haberler

500

Yorumlar (50)

JY:

BU SOZDE DIN ADAMLARININ HEPSI YALANCI DOLANDIRICI HEPSI CAHILLERI SOMURUYORLAR.

826
341
yanıtYanıtla
Vatan Aşığı:

TC vatandaşlığından çıkmak için işlemlerin vardı ve pazartesi işlemlere başlayacağım diye bir söz etmiştin. İşlemlerin uzadı galiba ? Ya da gidemedin ve yurt gibi yar yok dedin.. Bence de yurt gibi yar yok JY… Değerini bilelim ve hiçbir yere değişmeyelim. Aynı zamanda yurdumuza hep birlikte sahip çıkalım..

yanıt90
yanıt32
Engin Savaş:

Vallahi ben bunu cübbeli kadar hurafe ehli, Bid'at Ehli, Şirk Ehli ve yanar döner bir adam daha görmedim. Bu cübbeli her daim güçlünün yanında ve yalakalığını yapmıştır. O güçlü gününü kaybedince de hemen saf değiştirir.

yanıt28
yanıt30
osman tanik:

HEPSİ? Tek yalancı var o da sensin, müslüman bile değilsin

yanıt18
yanıt23
Doğrucu davud:

Jy kafiri git atan olduğuna inandığın kişilerle oyna burası senin yerin değil

yanıt11
yanıt19
Izzettin Sonmez:

Keşke Allah için olsaydı Allah için seveni hiç görmedim herkes bir çıkar peşinde

228
110
yanıtYanıtla
Alkurt:

Eyy ahali...Onun bunun yakasına pacasina yapışmayin, açın anladığımız dilde Kur'an okuyun öğrenin ve öğretin başka kurtuluş yolu yok.

yanıt7
yanıt2
İbrahim Demirel:

Sen yinede genelleme yapma. İyidir kötüdür diyemem ama tanımadan yorum yapmak doğru gelmiyor.

yanıt103
yanıt38
Baba Yabgu:

Filler tepisir çimenler ezilir tarikat liderlerinin mal varlıklarına arabalarına bakın anlarsınız

142
98
yanıtYanıtla
ismail salkım:

Başkalarının sırtından geçinen insan topluluğu Allah rızası için biseyler.yapiyor.olsalar memlekette bitane yoksul bitane fakir kalmaz hepsi holding olmuş kendi etrafını esrafini zengin ediyor amadolunun ilçelerinde bile bu böyle

10
4
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title