Haberler

Dolandırıcılar, "Merhum İcraya Düştü" Deyip Acılı Ailelerden Para İstiyor

Güncelleme:

Dolandırıcılar, gazete ilanlarından takip ettikleri ilanlarda yeni vefat eden kişileri belirleyip ailelerini arıyor. Kendilerini avukat olarak tanıttıktan sonra icra borcu olduğunu söyleyip yüklü miktarda para istiyor.

Cenazeleri gazete ilanlarından takip eden ve kendilerine avukat süsü veren dolandırıcılar, cenaze evini arayıp, "Merhumun bize borcu vardı. Şimdi icraya düştü. İlgili hesap numarasına hemen para yatırırsanız takip kalkacak" diyerek acılı ailelerden para istiyor.

KENDİLERİNİ AVUKAT OLARAK TANITIYORLAR

Tüketiciler Derneği Başkanı Levent Küçük bu yönde gelen şikayetlerin hızla arttığını belirterek, "İnsanları en acı günlerinde arayarak istismar ediyorlar. Kendilerini avukat olarak tanıtıyorlar. Merhumun kendilerinden alışveriş yaptığını ancak para ödemediğini ve artık faize girdiğini anlatıyorlar. Acılı aile de bunu son görev olarak bilip hesaba para yatırıyor" dedi.

NUMARAYA BİR DAHA ULAŞAMADILAR

Bu olaylardan birinin emekli bir profesörün cenazesinde yaşandığına vurgu yapan Levent Küçük, "Vefat ettikten sonra hocamızın yakınlarını aradılar ve aynı yöntemle 5 bin liranın üzerinde para yatırttılar. Mağdurlar dolandırıldıklarını genellikle ödeme yaptıktan sonra anlıyor. Çünkü belirtilen iletişim bilgilerine bir daha ulaşılamıyor."

İLAMSIZ TAKİBE DİKKAT

Her 'borcunuz var' diyene itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Levent Kaçak, "Gerçekten böyle bir borç var mı araştırın. Mağduriyetlerde direk 'savcılığa' gidip şikayette bulunun. Ayrıca evinize gelen ilamsız icra takibi tebligatlarına dikkat edin. Kağıdı sakın atmayın. Sizinle ilgisi olmayan durumlarda 7 gün içerisinde itiraz etmelisiniz. Aksi takdirde borcu kabul etmiş olursunuz" diye konuştu.

(Kaynak: Posta)

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (6)

Kralına Maden Suyu:

Devletin suçu her dakika adıma açılmış davamı var icramı var onumu takip edicem ?kim ediyor ?millet ayda bir anasını babasını arıyor ben haftanın her günü borçmu var harçmı var diye kafayı yiyeyim. Kanun düzenlenmeli . . . Wc ye giderken bile tc no istiyorlar adına muayene açanmı dersin senin adına ilaç alanmı dersin herşey serbest adam gibi yaşamak hariç

11
0
yanıtYanıtla
HOYRAT:

pislik insanlar bunlar kadar aşağılık vicdansız merhametsiz birer asalak bunlar

1
0
yanıtYanıtla
junfeng zhu:

ya ne kadar saçma bisey 7 gun itiraz edilmezse borcu kabul ediyor oluyormusum. Bence alacaklı ispat etmeli ama borçlu borcum yok deyip borçlu olduğu ispatlanırsa borcundan daha fazla para vermeli. Bu kanunlar dolandiricilara davetiye cikariyor resmen

1
0
yanıtYanıtla
ZENCİ:

“İLAMSIZ İCRA “uyarısı güzel..7 gün içerisinde itiraz olmazsa borç kesinleşiyor biraz acımasız ama gerçek böyle

0
0
yanıtYanıtla
NL:

Enayiler olmazsa uyaniklar nasil gecinecek sen enayi olduktan sonra devletin Ne sucu VAR.

0
0
yanıtYanıtla
Mustafa Boz:

Zekatını vermeyenlerden Rabbim her türlü aldırır ha bu şekilde ha başka türlü

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title