Haberler

Çanakkale'de kanal kazısında toprak kayması! 2 işçi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, hayır çeşmesi yapımı için su kanalı açılırken göçük meydana geldi. Göçükte toprak altında kalan 3 kişiden 2'si yaşamını yitirdi, biri ise hastanede tedaviye alındı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde bir tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açıldığı sırada meydana gelen toprak kaymasında 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.

Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde saat 16.30 sıralarında su kuyusundan hayır çeşmesi oluşturmak için kanal yapımı sırasında toprak kayması meydana geldi. Göçük nedeniyle 3 kişi toprak altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, sağlık personeli, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri sevk edildi. Ekipler tarafından toprak altından ilk çıkarılan işçi Refik Bilgiç sağlık ekiplerince Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Çanakkale'de Toprak Kayması: 2 Kişi Hayatını Kaybetti

2 İŞÇİDEN ACI HABER GELDİ

Göçük altında beline kadar toprağa gömülü olan Tahir Ödemiş de kurtarılarak ambulansla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesine kaldırıldı. Ödemiş hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, göçük altında kalan Sefer Arslan'ın ise cansız bedenine ulaşıldı. Arslan'ın cansız bedeni Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çanakkale'de Toprak Kayması: 2 Kişi Hayatını Kaybetti

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Lapseki ilçesi Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışmasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 vatandaşımız vefat etmiş, 1 vatandaşımızın hastanede tedavisi devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz." denildi.

Çanakkale'de kanal kazısında toprak altında kalan 3 işçiden 2'si yaşamını yitirdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Çanakkale Lapseki Acil Durum Kaza 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Snn Aksu:

Sürekli göçük haberi okuyoruz neden güvenlik önlemi alınmıyor defalarca işçiler ölmesine rağmen hiç bir güvenlik önlemi alınmıyor

76
5
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bu işi yapanlar yaptıranlar yüzlerce kez basından dinlediğim bu iş kazalarından hiç ibret almıyormu

20
2
yanıtYanıtla
Kadir Tokay:

Allah rahmet eylesin. Hayır çeşmesi uğruna iki insan gitti.

16
2
yanıtYanıtla
Sadettin Kilic:

Hep ayni olay neden koruyucu önlem alınamıyor bu garbsnlari indiriyorlar çukura adeta ölüme gönderiyorlar normalinde iş veren ustabasi suclu derhal tutuklanmalilar

12
0
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

istanbul beşiktaş, antalya teleferik, izmir çiğili ve son halka çanakkale. cehp linin laneti çöktü ülkenin üzerine resmen. m. ali erbilin çarkı dönmeyen yarışmacıya dediği gibi bir duşa banyoya girseler fena olmayacak

2
4
yanıtYanıtla
Faruk Tokgöz:

Almanya'da ona benzer çalışmalarda daima büyük sağlı sollu demir blok koyarlarki toprak iceri dogru kayıp is kazasina sebep vermesin diye. ülkenin okadar cok eksiği varki say say bitmez. Cennet vatanı ne hale getirdiler yazık!!

5
0
yanıtYanıtla
Burak Tunç:

Ya tövbe yarabbim böyle haberleri görünce sinirleniyorum. Milletimiz akıllanmaz salak ya. Hangi iş olursa olsun bir şey olmaz kafasıyla yola çıkıyor. Bunu hayatımızın her alanında yapıyoruz. Koca hendek açıyor bakıyor toprağa sert gibi duruyor, toprak kaymaz gelmez bir şey olmaz diyor içine girip çalışma yapıyor. EE sonra ne oluyor hayır çeşmesi için iki tane aile yok oluyor. Gerek varmıydı, bir şey olur diyerek önlemini alsaydın. Artık ne olursa olsun bir şey olur kafasıyla hareket etmek lazım.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title