Haberler

Çanakkale'de Çıkan Yangında Cami Kullanılmaz Hale Geldi

Çanakkale’de 1955 yılında yapılan Baklacı Camii’nde yangın çıktı.

Çanakkale'de 1955 yılında yapılan Baklacı Camii'nde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangının ardından cami kullanılamaz hale geldi. Camiye gelerek incelemelerde bulunan ve camide müftülük yetkilileri ile hasar tespit çalışması yapan Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce, cami yangınını tinercilerin çıkardığını tahmin ettiklerini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi Bombacı Veli Sokak üzerindeki Baklacı Camii'nde sabaha karşı saat 03.30 sıralarında henüz nedeni belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Caminin içinden alevlerin ve dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu hemen Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından cami içindeki yangın söndürüldü. Ekiplerin müdahale ettiği yangının sonrasında cami kullanılamaz hale geldi.

Yangının ardından camide minber ile çevresi ve kütüphane bölümünün yanı sıra halılar, duvarlar, tavan, klimalar ve bazı dini kitaplar yanarak kullanılmaz hale geldi. Camiye gelerek incelemelerde bulunan ve camide müftülük yetkilileri ile hasar tespit çalışması yapan Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce, cami içinde cemaatle de görüşerek bilgi verdi. Yangının saat 03.30 sıralarında meydana geldiğini belirten İl Müftüsü Gökce, cami yangınını tinercilerin çıkardığını tahmin ettiklerini ifade etti. Müftü Gökce, "Yangın komşular tarafından görülüp, itfaiyeye haber verildi. Şu anda yangından mütevellit içeride biraz tahribat var. İnşallah Valiliğimiz, Müftülüğümüz ve diğer devlet birimleriyle burayı en kısa zamanda asli hüviyetine döndüreceğiz. Tabi faili ya da failleri konusunda ifade ettim, emniyetimiz şu anda gerekli incelemeyi yapıyor. Caminin içinde ve çevresinde kameralar var. Oralardan bir şey elde edilebilirse, failler tespit edilmiş veya fail tespit edilmiş olacak. Burada dine, diyanete, müftülüğe, camiye dini bir saldırı olduğu kanaatinde değiliz. Havalar soğudu. Ben şahsen, dışarıda üşüyen, dışarıda yatıp kalkan insanların bunu yaptığı kanaatini taşıyorum. Doğru olmayabilir de. Gerekli incelemeler, araştırmalar yapılıyor" şeklinde konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Atatürk Caddesi Arif Gökce Çanakkale 3. Sayfa Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title