Haberler

Balıkesir'de Sahte Gıda Operasyonu: Tonlarca Sahte Ürün Ele Geçirildi

Güncelleme:

Balıkesir'in Havran ilçesinde Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen sahte gıda operasyonunda tonlarca sahte zeytinyağı, nar ekşisi, karadut özü, pekmez, kızılcık reçeli ve bal ele geçirildi. Konuyla ilgili 6 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Balıkesir merkez ve Havran ilçesinde sahte gıda üreticilerine düzenlenen operasyonda 6 şüpheli yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kişilerin sağlığını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretimi yaparak internet sitelerinde ve pazarlarda markasız ve menşesi belirsiz ürünler satmak ve marka hakkına tecavüz suçları ile haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 6 şüpheli hakkında operasyon yaptı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda, şüphelilerin araçlarında, evlerinde ve depolarında yapılan aramalarda 34 bin 537 litre sahte zeytin yağı, 10 bin 768 kilogram sahte bal, 1500 litre sahte nar ekşisi, 1058 kilogram sahte karadut özü, 634 kilogram sahte pekmez, 540 kilogram glikoz şurubu, 204 kilogram sahte kızılcık reçeli, 88 kilogram sahte tahin ve 4 litre kimyasal boya maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan 6 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Zeytinyağı Balıkesir Havran Nar Tarım Suç 3.Sayfa Sağlık Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title