Haberler

Şeriat paylaşımı yapan Avukat Feyza Altun'a 9 ay hapis cezası

Güncelleme:

Sosyal medyadan yaptığı şeriat paylaşımı sonrası hakkında soruşturma başlatılan ve hakkında 3 yıl hapis istenen Avukat Feyza Altun, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Altun, mahkemede "Suç işleyenler aslında bu tweeti yayanlar ve gündeme getirenlerdir." dedi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı şeriat paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun 9 ay hapisle cezalandırıldı. Sanık Altun mahkemede "Benim din ve vicdan özgürlüğüyle bir problemim yoktur." diyerek "Suç işleyenler aslında bu tweeti yayanlar ve gündeme getirenlerdir." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE ŞERİAT YÖNETİMİNİN OLMASINI KABUL EDEMEM"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Avukat Feyza Altun hakkında soruşturma başlatılmıştı. Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Feyza Altun ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Feyza Altun, "14 yıldır avukat olarak görev yapıyorum, şeriat Türkiye'de korunan bir değer değildir. Olay tarihinde ben Farsça bir şiiri X sosyal paylaşım sitesinde kendi adıma kayıtlı kullanıcı hesabımdan paylaşmıştım. Bu paylaşımdan sonra tanımadığım birisi "lan Feyza şeriat atak mı geçiriyorsun" şeklinde paylaşımda bulundu. Bunun üzerine ben iddianameye konu tweeti attım. Bu tweetin yanlış anlaşılabileceğini fark edince 5-10 dk sonra bu tweeti sildim. Suç işleyenler aslında bu tweeti yayanlar ve gündeme getirenlerdir.

Türkiye'de şeriat yönetiminin olmasını kabul edemem, Türkiye laik bir devlettir, şeriat yönetimi kafa kesen bir yönetimdir. Ben böyle bir yönetim istemiyorum. Benim din ve vicdan özgürlüğüyle bir problemim yoktur. Beraatime karar verilmesini talep ederim" dedi.

SAVCI 3 YIL İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Feyza Altun'un 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Feyza Altun'un "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca Feyza Altun'un suç nedeniyle pişmanlık duymamasından dolayı indirim uygulamadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sosyal Medya Feyza Altun Hukuk 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Bakmadan Geçme

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500

Yorumlar (21)

JY:

NE SUÇ İŞLEMİŞ ANLAMADIM. TÜRKİYE CUMHURIYETİ LAİK BİR DEVLETDİR VE BUNUN DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF BİLE EDİLEMEZ ANAYASANIN İLK 3 MADDESİNİ OKUYUN.

178
279
yanıtYanıtla
Mustafa Koyukan:

Konu şeriat veya laiklik değil, bunun üstünden siyaset yapmakla ilgili, çok meraklı ise partinin birisine girer siyasetini yapar

yanıt144
yanıt51
Ahmed Kokten:

Adalet yerini bulmuş. Boş yapma.

yanıt173
yanıt100
Murat Yıldırım:

Ben de anlamadım suçu neymiş

yanıt57
yanıt53
mehmet türkel:

Senin gibi din düşmanları anlamaz pamuk her derdin devasıdır bekle.

yanıt89
yanıt49
Hamit Gündoğdu:

Hiç kimse korkuya ve veise kapilmasin zamanı gelince Türk milleti mutlaka bir çıkış yolu bulur... İnanç Allah ile kulu arasında yaşanması gereken ulvi bir ibadettir ama istismar edilip şeriat yönetimi gibi bir istekle doğru değildir..

85
114
yanıtYanıtla
Enes Şuşarlıoğlu:

inanç Allah ile kulu arasında yaşanması gereken ulvi bir ibadettir. bu ne saçma bir cümle. inanç dediğin bir yarasanın varlığına inanmaktır. eğer o Allah'a inanıyorsak onun koyduğu kurallara uymakla mükellefiz. inanmayanlar için söyleyecek bir ifade yoktur. inanmayanlar ile ilgili kısım Allah ile kul arasındadır.

yanıt56
yanıt32
AYHAN BAYRAK:

Feyza senin ilacın belli yavruuum

77
75
yanıtYanıtla
VATOZZ:

Komik bir ceza. Rejim edilmeliydi.

36
58
yanıtYanıtla
Doğa Yiğit:

Bu kadar küçük bir şeyden insanları senin dediğin şekilde cezalandırırsak insan kalmaz dünyada biraz sakin ol arkadaşım

yanıt13
yanıt9
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title