Haberler

İsveç'te ortalık karıştı! Yakılan Kuran-ı Kerim sonrası Müslümanlar sokağa indi

Güncelleme:

Aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından son 3 gündür birçok kentte şiddet olayları patlak verdi. Norrköping kentinde polisin uyarı ateşi açması sonucu 3 kişi yaralandı. Öte yandan Irak ve İran yapılan saldırı sonrası İsveç'e nota verdi.

İsveç'te Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) lideri aşırı sağcı Danimarka- İsveç vatandaşı Rasmus Paludan'ın geçtiğimiz perşembe günü Linköping kentindeki bir meydanda Kur'an-ı Kerim'i yakması sonrası ülkedeki birçok kentte şiddet olayları patlak verdi. Aşırı sağcılar ve karşı protestocular arasında çıkan olaylarda araçlar ateşe verilirken, aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Aşırı sağcıların Kur'an-ı Kerim'i yakması sonrası İsveç karıştı

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ülkenin doğusundaki Norrköping kentinde polisin, göstericileri dağıtmak için açtığı uyarı ateşinde 3 kişinin yaralandığı bildirildi. Çıkan olaylarda çok sayıda aracın ateşe verildiği ve en az 17 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Dün ülkenin güneyindeki Malmö kentinde Stram Kurs destekçilerinin düzenlediği miting sırasında ise bir otobüsün de aralarında bulunduğu çok sayıda araç ateşe verilmişti.

Aşırı sağcıların Kur'an-ı Kerim'i yakması sonrası İsveç karıştı

ÇIKAN OLAYLARDA ŞU ANA KADAR 16 POLİS YARALANDI

Geçtiğimiz perşembe gününden bu yana patlak veren olaylarda şu ana kadar 16 polisin yaralandığı ve çok sayıda polis aracının ateşe verildiği ifade edildi. İsveç Ulusal Polis Şefi Anders Thornberg dün yaptığı açıklamada, göstericilerin polis memurlarının hayatlarına kast ettiğini belirtmiş, "Daha önce şiddetli isyanlar gördük. Ama bu başka bir şey" demişti.

Aşırı sağcıların Kur'an-ı Kerim'i yakması sonrası İsveç karıştı

IRAK VE İRAN'DAN İSVEÇ'E NOTA

Irak ve İran, Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırı nedeniyle İsveç'e nota verdi. Öte yandan Danimarka'da ırkçılık da dahil birçok suçtan 2020'de bir ay hapis cezasına çarptırılan Paludan, Fransa ve Belçika'nın yanı sıra diğer Avrupa ülkelerinde de benzer Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri planladığı biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Danimarka Tragger İsveç Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (4)

kadir helvacı:

Her şeyi yok ederler mafederler gittikleri yerlere acı uzuntu açlık ve sefalet götürürler

6
6
yanıtYanıtla
taner ipek:

Yakılan kuranı savunma şeklinizi Allah katında sorgulamak lazım

3
5
yanıtYanıtla
sem sem:

devlet neden sessiz neden bu adamı dinlere saygısızlık halkı isyana sürüklemek suçundan dava acılıp hapse atılmıyor bırakın devlet bu protestoları hakediyor gözyumuyor kuranın yakılmasına

2
1
yanıtYanıtla
ali aydemir :

Bence oradaki müslümanlar gereksiz yere kendilerini riske atıyorlar. Gerçekten Allah varsa (ki olduğundan şüphemiz yok), gerekli cezayı Allah verecektir.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title