Haberler

Arıcılar Aydın'da ayılardan değil hırsızlardan şikayetçi

Güncelleme:

Türkiye'de kovan varlığı en fazla olan illerin başında gelen Aydın'da arıcılar artan hırsızlık olaylarından şikayetçi oldu.

Türkiye'de kovan varlığı en fazla olan illerin başında gelen Aydın'da arıcılar artan hırsızlık olaylarından şikayetçi oldu. Bahar ve yağış bakımından son yılların en güzel sezonunu yaşayan arıcılar, "Eskiden arı kovanlarına ayılar musallat olurdu, şimdi hırsızlar ayılardan daha çok zarar vermeye başladı" diye dert yandılar.

Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Yahşiler Köyü'nde arıcılık yapan Rafet Beşparmak arılıktaki kovanlarından her gün eksilme olduğunu görünce bölgede nöbet tutmaya başladı. İnsanlar ortalıktan çekildikten sonra arılığa eşi ile birlikte gelen bir şahsı izlemeye başlayan Rafet Beşparmak, şahsın eşi ile birlikte arılıktaki kovanlardan bir kısmını kendi aracına yüklemeye başlayınca Rafet Beşparmak eline geçirdiği odunla hırsızlık şüphelisini saldırarak arılarının çalınmasını önlemeye çalıştı.

İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri başkasının arılığından kovan çalmaya teşebbüs ettiği gerekçesi ile bir kadın iki kişiyi gözaltına aldı. Karpuzlu Jandarma Karakolu'na götürülen şahısların yapılan kimlik kontrolünde Çine Saraçlar Mahallesi'nden olduğu belirlendi. Jandarma İ.O. hakkında Rafet Beşparmak'ın arılarının çalınması olayının şüphelisi olarak işlem başlattı.

Olay yeri inceleme ekipleri tarafından arılıkta yapılan çalışmada ise hırsızlık şüphelisi İ.O.'nun kol saatinin de arılıkta bulunduğu belirtildi. Saatin arıların sahibi Rafet Beşparmak ile hırsızlık şüphelisi İ.O.'nun boğuşması sırasında düştüğü belirtilirken kriminal incelemenin ardından hırsızlık olayının şüphelisinin netleşeceği belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Karpuzlu Türkiye Aydın Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title