Haberler

Halk sağlığını hiçe saydılar: 9 ton sahte süt ve şarküteri ürünü ele geçirildi

Güncelleme:

Ankara'da jandarma ekipleri sahte gıda üretimi ve satışı yapan bir iş yerine operasyon düzenledi. Operasyon sonucu piyasa değeri 4 milyon TL olan 9 ton sahte gıda ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonla insan sağlığını yok sayan şüphelilere darbe vuruldu. Sahte süt ve şarküteri ürünü satış ve üretimi yapılan adrese yapılan baskında ele geçirilen 9 ton ürün imha edilirken, ürünlerin üzerine yapıştırılmak üzere hazırlanmış 12 bin 500 etiket bulundu.

TARIM BAKANLIĞINA İHBAR GELDİ JANDARMA HAREKE GEÇTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'ne bağlı Alo 174 Gıda Hattı'na gelen bir ihbar üzerine Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ankara İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle Mamak ilçesi Abidinpaşa Mahallesi'nde faaliyet gösteren söz konusu işletmeye operasyon düzenlendi.

Halk sağlığını hiçe saydılar: 9 ton sahte süt ve şarküteri ürünü ele geçirildi

KÜFLENMİŞ GIDALAR ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda çoğu küflenmiş, bozulmuş ve zorunlu etiket bilgileri bulunmayan 6 bin 889 kilogram kaşar peyniri, bin 575 kilogram bitkisel margarin ve 257 kilogram sucuk bulundu. Piyasa değeri yaklaşık 4 milyon Türk Lirası olan sahte gıdalara ve çeşitli gıda firmalarına ait12 bin 500 etikete el konuldu. Söz konusu sahte etiketlerin piyasaya sunulmadan önce ürünlere yapıştırılacağı belirlendi.

Halk sağlığını hiçe saydılar: 9 ton sahte süt ve şarküteri ürünü ele geçirildi

TÜM ÜRÜNLER İMHA EDİLDİ

Gıda ürünleri imha edilirken,G.K. isimli şahıs hakkında adli işlemlere başlandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Operasyon Jandarma Ankara Mamak Güvenlik Suç Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Mavi Tavsan:

Bunu zincir marketler de yapıyor onlara da operasyon yapılacak mı?

32
1
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Gidin etinizi birkac komşu birlesip bir keci koyun satin alarak kestirip paylasin bu gidalarin hicbirine guvenilmez markete giruyorum yarim kilo yagsiz kiyma istiyorum gozumun onunde eti kesiyor kiyma yapiyor cikan kiymanin yarisi yag daha once makinaya konulmus yagi benim istedigim etle harmanliyor tabi fiyatlandirirken yagsiz diye yuksek fiyatlandiriyor evinize bir ufak kıyma makinasi temin edin bos yere marketlere koşeyi dondurmeyin

22
3
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

o sucukları falan bedavadan dağıtsalar öyle olduğunu bilerek alıp yiyen çok olur

4
1
yanıtYanıtla
R. Özkan TUNA / GELİŞİM DENİZCİLİK:

Devletin memuru olup, masalarda saatlerce kafasına göre takılan okadar çok kişi varki anlatamam.BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN MANTIĞI İLE YÜRÜYEN YEREL YÖNETİM BAŞINDAKİ MÜDÜRLER,MEMURLAR DA BUNA DAHİL.KOLTUKLARINDAN KALKMA ZAHMETİNDE BULUNSALAR BİR ÇOK ŞEY İÇİN ÖNLEM ALINACAK AMA MALESEF.YATARAK VE ÇALARAK ÇALIŞMA PEŞİNDE OLAN BİR MİLLETE DÖNÜŞMEK ÜZEREYİZ VE DÖNÜŞENLERDE MEVCUT...

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title