Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili İBB'ye tepki: Göz göre göre hayatını kaybetti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece'de İBB'nin kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur'la ilgili konuştu. Erdoğan, "İstanbul'un göbeğindeki parkta 5 yaşındaki evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Parkta basit önlemler alınmadı." sözleriyle İBB'yi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Başkanlığında DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'ndeki konuşmasında 5 yaşındaki Edanur Gezer'in İBB'nin kazı çalışması sonucunda oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili "Evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Parkta basit önlemler alınmadı." ifadelerini kullandı.

"GÖREVİMİZ ÖNCE HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALMAK"

Erdoğan ayrıca Beşiktaş'ta bir gece kulübü yangınında 29 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili de "Lafa gelince mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı." dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Senelerce yaşadığımız sel ve taşkın, heyelan afetlerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Derelerimizde temizlik ve ıslah çalışmalarına hız vermek suretiyle gerekli tedbirleri hayata geçireceğiz. Tabiat olaylarının önüne geçemeyiz fakat bunların yol açacağı zararları en aza indirmek bizlerin elindedir. Hangi meselede olursa olsun görevimiz önce her türlü önlemi almak ondan sonra Rabbimizin takdirine teslim olmaktır. 2024 yılını daha sorunsuz can mal kaybı yaşamadan atlatacağımıza inanıyorum. Negatif ve pozitif anlamlarıyla coğrafya kaderdir sözünün ne demek olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Üçlü gezegen krizi karşısında en yoğun mücadeleyi veren ülkelerden biri olduk.

Tedbirli olmak ile tedbirsiz yakalanmak arasındaki farkı bu sınamalarla tecrübe ettik. Binlerce canımız plansızlığa kurban giderken vaktinde önlem alındığında can kayıplarını nasıl azaltılabileceğini de bu hadiselerde görmüş olduk. İstanbul'un göbeğindeki parkta 5 yaşındaki evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Parkta basit önlemler alınmadı.

GECE KULÜBÜ YANGINI: İŞÇİ HAKLARINDA MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLARIN SESİ ÇIKMADI

Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında 29 emekçi kardeşimizi, Antalya'da teleferik faciasında bir vatandaşımızı ihmallere kurban verdik. Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu olaylarda sesi soluğu çıkmadı. Antalya'daki teleferik faciasının sorumlularını neredeyse demokrasi kahramanı ilan edeceklerdi.

"AFETLERE HAZIRLIK SİYASET ÜSTÜ BİR KONU"

Asrın felaketinin üstesinden asrın birlikteliği ile geliyoruz. Her ay 10-15 bin konutun teslimatı yapılıyor. Afetlere hazırlık siyaset üstü bir konudur. Bizim bütün derdimiz insanımızı yaşatmaktır. Daha fazla yıkım ve gözyaşı dökmek istemiyoruz. Zaman zaman ortaya çıkan sorunları da hızla çözüme kavuşturuyoruz. Kurumsal kapasitenin güçlendirilmesinin yanında TOKİ vasıtasıyla dayanıklı, modern, sağlam binalar inşa ettik. 2003 yılından bu yana TOKİ tarafından yapılan bina sayısı 1 milyon 351 bini aşıyor."

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Küçükçekmece İstanbul Çocuk Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Hareket Proje Taşımacılığı halka arz katılım endeksine uygun mu? Hareket Proje Taşımacılığı helal mi, caiz mi? Postpartum (doğum sonrası) depresyon nedir? DOLAR BUGÜN NE KADAR? #128176 16 Mayıs 2024 dolar / euro bugün kaç TL? #128184 Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500

Yorumlar (40)

Nurullah Aydın:

eko hamas la ilgileniyor cumhurbaşkanım zamanı yok kusuruna bakma

314
336
yanıtYanıtla
Ferhat Uras:

O minik, günahsız yavrunun hayatını kaybetmesinin belediyenin hangi partide olduğuyla bir ilgisi yok. Bu durum, ülkede insan hayatının bir değerinin olmadığıyla, liyakatsiz insanların bir yerlere gelmesiyle ilgilidir tamamen.

449
22
yanıtYanıtla
Hasan Turk:

Boyle onlarca olay oldu ilk kez aklina geliyor.yilda 400 kadin katlediliyor onlarca kisi ulkede intihar ediyor.demekki haberi okuyor susuyordu.

354
70
yanıtYanıtla
Selim Keskin:

ha o zaman diyorsun çocuğun oraya düşmesi normal. belediyenin suçu yok. orası belediyeye ait halka açık bir park. belediye tedbir almamış, konuyu nerelere çekiyorsun, yoksa park ve bahçeler müdürlüğü nden misin?

yanıt73
yanıt120
Mehmet Vatandaş:

Selim Keskin, bu çocuğun hesabı sorulsun ama 22 yıldır ülkede sorumsuzluk nedeni ile ne canlar gitti Soma, İliç, Çorlu, Pamukova, deprem öncesi ve sonrası yapılanlar, yapılmayanlar bunların da hesabı sorulsun

yanıt30
yanıt3
erkan yüksel:

NEKADR BASITSINIZ YA SU CÜMLEYI KURACAK EN SON INSAN SIZSSINIZ..NE COCUKLARA SEBEP OLDUNUZ..NE COCUKLARI YETIM BIRAKTIZ..BUKADARDA KARIN AGRISI OLMAZ GERCEKTEN

275
63
yanıtYanıtla
SMMM:

AYNEN ÖYLE İMAR BARIŞI İLİÇ MADEN FACİASI HEPSİ BUNLARIN YÜZÜNDEN

yanıt194
yanıt30
Marko Apostolidis:

Soma babasız bıraktı

yanıt114
yanıt16
ayhan kaya:

bunda ibb nin suçu yok tek suçlu istanbulda seçimleri kazanmasına vesile olan insanlardır

68
188
yanıtYanıtla
Ghost BLue:

Boş yapma sanki Murat Kurum gibi insan karakterli birisi de imar affını babam çıkarttı ya hani şu olaylara parti gözüyle bakmayın artık kim olursa olsun vatandaşa oluyor yönetenlere hiç bir şey olmuyor

yanıt27
yanıt3
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title