Haberler

Bebek alışverişinde nerelerde hata yapıyoruz?

Gizem Kösoğlu

Gizem Kösoğlu

Marka Danışmanı ve Bebek Ürünleri Uzmanı
09.01.2023 01:20

Bebek alışverişinde nerelerde hata yapıyoruz?

Öncelikle gördüğümüz her bebek ürününü almamıza gerek olmadığını bilmelisiniz. Her ürün her yaşam şekli ve her bebek için olmazsa olmaz değildir.

Bebek alışverişinde doğum sonrasına bırakalım dediğimiz birçok ürün var aslında. İhtiyaç doğduğunda alınabilecek, ya da bebeğin gelişimi ve yapısı ile birlikte karar verebileceğiniz modeller ve ürünler.

Örneğin göğüs kalkanı ya da silikon göğüs ucu ihtiyaç halinde çok faydalandığımız ürünlerdir ancak ihtiyaç doğmayabilir. Bazı anneler süreçte çok destek aldığı bu ürünlerle keyifliyken bazı anneler için hiç ihtiyaç olmaz.

Mama ve anne sütü ısıtıcısı sadece emzirecek bir anne ve bebek için ihtiyaç olmayacak ürünlerdendir.

Fakat bir süre sonra mama ve biberon kullanımı başlarsa o zaman tercih edilebilir. Bu durumda elbette biberon sayısı da artacak, biberon temizleyicisine de ihtiyaç duyulacaktır.

Göğüs pompası emziren annelerin de biberon artı emzirme şeklinde bebeğini besleyen annelerin de mutlaka alması ve kullanması gereken bir üründür. Emzirme aralarında süt kanallarının tamamen boşaldığından emin olmamız gerekir.

Göğüs pedi benim sıklıkla önerdiğim bir emzirme destekçisi ancak ilk etapta paketlerce alınmasına gerek yok. Sızıntı sıklığınıza göre yenileme rutininiz oturacaktır dolayısı ile yeni paket alımınızı da ona göre belirleyebilirsiniz.

Süt saklama poşeti de mutlaka alınması gereken ürünlerden ancak 1 paket ilk alışveriş için yeterli olacaktır.

Diğer yandan ev tipi ana kucağı seçmek için bebeğinizin doğumunu beklemeniz en doğru seçimi yapmanızı sağlar. Bazı bebekler sakin bir süreç geçirirken bazıları kolik ve sancılı oldukları dönemler için daha çok uyarana sahip olan hareketli, ışıklı sesli ürünlerle mutlu olacaklardır. Bunu bebeğiniz doğmadan bilmeniz mümkün olmayacağından aldığınız ürünün kenarda kalmaması için doğum sonrasını bekleyebilirsiniz.

Bebek arabasında ise portbebe olmazsa olmaz bir parça değildir. Bazı şartlarda alınması konfor ve kolaylık sağlayabilir. Ancak sürekli otomobil ile seyahat söz konusu ise portbebenin bizim için bir faydası olmayacaktır.

Çok sık seyahat ediyor ve uçak kullanımımız varsa diğer yandan küçük bir bagaja sahipsek de büyük, geniş travel set bebek arabaları bizim için yanlış bir seçim olacaktır.

Banyo ürünlerinde ise ilk bebeğinizse mutlaka ayaklı bir küvet seti tercih etmeli ve havlu yapıda küvet filesi kullanmalısınız.

Kullanacağınız şampuanın da diğer kozmetik ürünlerinin de tek elle kullanılabiliyor olması çok önemli.

Kamera için ev içi ve ev dışında kullanımı rahat olması için bir ekrana sahip olması ev içinde kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Ateş ölçer olmazsa olmazımız ancak size ve bebeğinize en kolay ölçüm hangisi olacak ise onu tercih etmelisiniz. Kulaktan ya da alından ve kulaktan kızılötesi ölçüm yapanlar kolaylık sağlayacaktır.

Ve son olarak bebeğinizin tahmini doğum kilosunu bilmeden tekstil ürünlerini almanız doğru olmayacaktır. Bebeğe dar olan ve bol olan ürünler gelişim ve güvenlik açısından sorun yaratacağından bedenine tam uyan tekstilleri giydirmeniz gerekir.

title