Haberler

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine Bakan Şimşek'ten ilk yorum

Güncelleme:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik not artışlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Programımızın olumlu sonuçları kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarına yansıyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu 1 kademe artırmasına ilişkin, "Güçlendirerek uygulamaya devam ettiğimiz programımızla ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız" dedi.

S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun "B"den "B+"ya yükseltildiği ve kredi notu görünümünün "pozitif" olarak korunduğu bildirildi. Türkiye'de yerel seçimlerin ardından dış dengelenmenin de etkisiyle para, maliye ve gelirler politikası arasındaki koordinasyonun iyileşeceğinin düşünüldüğü belirtilen açıklamada, gelecek 2 yıl içinde portföy girişlerinin artacağının, cari açıkların daralacağının, enflasyon ve dolarizasyonda düşüşün öngörüldüğü kaydedildi.

BU YIL VE GELECEK YIL İÇİN YÜZDE 3 BÜYÜME BEKLENTİSİ

Ülke ekonomisine ilişkin tahminlerde de bulunan S&P, Türkiye ekonomisinin bu sene ve gelecek yıl yüzde 3 büyümesinin beklendiğini belirtti. Açıklamada, ülkede tüketici fiyat artışlarının bu yıl yüzde 55,8 ve gelecek yıl yüzde 27,3 olacağının tahmin edildiği bildirildi.

"POZİTİF NOT GÖRÜNÜMLERİ NOT ARTIŞLARININ DEVAMININ HABERCİSİ"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu artırmasına ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, "Programımızın olumlu sonuçları kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarına yansıyor. S&P, ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu. S&P, Fitch ve Moody's'in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi. Güçlendirerek uygulamaya devam ettiğimiz programımızla ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız" dedi.

"ENFLASYON 2026'DA TEK HANELİ OLACAK"

Öte yandan; Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü programına katılan Bakan Şimşek, yaptığı konuşmada enflasyon mesajı verdi. Şimşek, "Türkiye'nin önemli makroekonomik problemleri var. Bu problemleri çözersek Türkiye'nin potansiyeli daha da güçlenmiş olacak. Bizim en büyük önceliğimiz fiyat istikrarı. Yani enflasyonun tek haneye düşürülmesi, mali disiplin ve tabii ki yapısal dönüşüm. Yapısal dönüşümden kastettiğimiz yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm ve sanayide dönüşüm. Bütün bunlar bize daha yüksek sürdürülebilir büyüme imkanını artıracak. Türkiye'nin enflasyonu maalesef oldukça yüksek. Mayıs ayında yüzde 70'in üzerinde bir enflasyonla zirveyi bulacağız. Ama daha sonra uygulamaya koyduğumuz programla birlikte enflasyon hızlı bir şekilde düşecek ve 2026 yılında biz tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız. Uzun bir yolculuk ama başaracağız. Çünkü iyi bir programımız var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Şimşek Türkiye Maliye Finans Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500

Yorumlar (13)

fikret ipek:

o not yüzde elli faize verildi başarıya değil.

76
7
yanıtYanıtla
Hakan Celik:

Bir Tatar Atasözü der ki: “Kimse binmeyeceği Eşeğe semer vurmaz”

yanıt57
yanıt3
Vatandaş:

Hakan Çelik semer vurma hikayesini depiştirmişsin. ??

yanıt7
yanıt1
gunay yanug:

kimse artık bu millete ve emekliye hikaye okuyamaz

yanıt25
yanıt3
Nuri Aga:

O zaman ben de şunu diyorum hangi doğru yoldayız? Süleyman Demirel 'in doğru yolu mu?

yanıt6
yanıt1
sade vatandaş:

istedikleri kadar kredi notunu yükseltsinler adalet hukuk istikrarın olmadığı ülkeye üretmek için yatırımcı gelmez borsaya anca günübirlik paradan faizle para kazanmak için para yatırıp vurkaç yapan ertesi gün vurgunu vurup kaçan yabancılar gelir

yanıt14
yanıt1
Hasan Ali Dağlı:

Mültecileri Kadrolu yapman için verildi bu kredi ve notu

51
9
yanıtYanıtla
Burhan Gınık:

Hangi doğru yol ya dalgami geciyorsunuz kredileri ucurdunuz alım satım yok birde bunların suçlusu halkmis gibi ek vergilerle ekonomiyi duraganlastirdiniz ee kredi notu yükseldi.kamuda tasarruf diyorsunuz 2 senedir milletin anası ağladı yeni aklınıza geldi hoş şaşırmamak lazım onuda yapmazdinizda artık gelen tepkilere dayanamadiniz hoş oda göstermelik geçen haberlerde okudum memura servis kalkacak yerine otobüs kartı verilecek Sizin tasarruf dediğiniz şey bumu önce makam araçlarınız gözden geciri

31
7
yanıtYanıtla
Ben bilmem:

Bir Zimbabwe atasözü derki " Kendim ettim kendim buldum %70 enflasyonu " . Notumuz yükseldi. Ülkede bir refah var ki sormayın:-)

25
2
yanıtYanıtla
Salim:

HAYALLER HAYALLER HAYALLER..... BÖYLECE UZAYIP GİDER ..

24
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title