Haberler

CHP'li Bozbey belediyeye akraba atamalarını savundu: Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı

Güncelleme:

Yeğenini işe aldıktan sonra geri adım atan CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, görev verdiği akraba ve partililerini "Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı. Kim kimin akrabası, kim kimin dostu o ayrı mesele." sözleriyle savunurken belediyenin içinde troller olduğunu belirterek "Bu trollerin hepsi bulunup gereği yapılacak hiç merak etmeyin. Konu bitmiştir kapanmıştır." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı ikinci olağan toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in başkanlığında yapıldı. Toplantıda belediyeye yapılan akraba atamalarıyla ilgili sorulan soruya Bozbey, "Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı. Kim kimin akrabası, kim kimin dostu o ayrı mesele." yanıtını verdi.

AK PARTİLİ ÜYE ÖZEL'İN "HEPSİ GERİ ALINACAK" SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Yeğeni Furkan Bozbey'i belediye iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atayan ancak tepkiler sonrası geri adım atan CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e, daha önce Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na atadığı baldızı Sezen Uğurlu ve bazı CHP'li yakınlarıyla ilgili soru yöneltildi. AK Parti Meclis Üyesi Ömer Faruk Temiztürk'ün yönelttiği soruya Bozbey'in verdiği yanıtta kullandığı ifadeler damga vurdu.

Temiztürk, "Geçtiğimiz hafta Türkiye'de gündem olan atamalar hakkında söz almak istiyorum. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Hepsi geri alınacak' dediği CHP'li belediyelerdeki atamaların Bursa için geçerli olmadığı ortaya çıktı" şeklinde bir haber sosyal medyada gündem oldu. Tüm Türkiye'de gündem olan bu konuda sizin ağzınızdan bir açıklama dinlemek isteriz." dedi.

CHP'li Bozbey belediyeye akraba atamalarını savundu: Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı

"KİM KİMİN AKRABASI O AYRI MESELE"

Başkan Mustafa Bozbey, Temiztürk'ün sözlerine şu karşılığı verdi: "Açıklamayı toplantıda yaptım. Net de açıkladım. Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı hem de önceki dönemde Nilüfer'de başarılara imza atmış arkadaşlarımız. Liyakattan başlayalım. Çok net söylüyorum. Diğer konuda önümüzdeki ay başında bir listeyi size de veririm. Kim kimin akrabası, kim kimin dostu o ayrı mesele. Yazabilirler, binlerce kişi farklı yazabilir.

"TROLLERİN HEPSİ BULUNUP GEREĞİ YAPILACAK"

Trolleri siz de biliyorsunuz. Trollerin davranışlarını siz de biliyorsunuz. Belediyenin içinde de var. Onlar da bulunacak. Net söylüyorum. Bu troller belediyenin içinde de var. Bu trollerin hepsi bulunup gereği yapılacak hiç merak etmeyin. Konu bitmiştir kapanmıştır. Bizim yaptığımız iş doğrudur. Bunun arkasındayız. Neticede bu karar kamuoyuyla da paylaşılmıştır. Konu basittir, tartışmaya mehil vermeyecek nitelikte konu açıklanmıştır. Hiç kimse merak etmesin. Ehil ve liyakatlı daha önce nitelikli bu işi yapmış, Nilüfer'de yıllarca çalışmış oradaki insanların yüzünü güldürmüş insanlar göreve geldi. Bursa'da da insanların yüzünü güldürmek için yola çıktık. Yakında Bursalılar gülümsemeye başlayacak. Siyaset yapmıyoruz. Her şey bir süre sonra kendiliğinden ortaya çıkar."

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ATANAN BAŞKANVEKİLİNİN EŞİNE DE ÇİFTE GÖREV

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili, CHP Meclis Üyesi Yalçın Işıkyıldız Burfaş Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, eşi Pınar Işıkyıldız da Dış İlişkiler Daire Başkanlığı'na atanmıştı. Pınar Işıkyıldız aynı zamanda ikinci görevlendirmeyle özel kalem müdürlüğüne de vekalet ediyor. CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala'nın eşi Şafak Pala da Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na atanmıştı.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Bozbey Mustafa Bozbey Bursa Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (24)

Murat Yıldırım:

Sonraki seçimlerde halk atamalarınızı liyakati mi değil mi değerlendirir artık…

546
7
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

Sonraki seçime kalmamalı.

yanıt154
yanıt9
Murat Kılıç:

Chp zihniyetiyle bursada tanıştı. Seçildiği günden belli her gün parklarda konserler veriyor. Henüz başka bir icraatını göremedik

yanıt159
yanıt26
ali öz:

"İş ehil olmayanlara verildi mi kıyameti bekle!" sözü, Buharı tarafından aktarılan Hz Muhammed e sallallahualeyhivesellem ait bir Hadis-i Şerif İŞ EHLİNE VERİLMEDİĞİ ZAMAN, ÖLÜMLERE SEBEBİYET VERİR, ÖRNEK İNŞAAT SEKTÖRÜ

yanıt15
yanıt0
Mustafa Yörükoglu:

İşinize gelmeyeni biri söyledi mi adı troll oluyor.

415
10
yanıtYanıtla
ahyed yıldız:

Ben sistem değişmeli dediğimde kızanlar oluyor. Yine söylüyorum. Sistem değişmedikçe belediyelerde, bakanlıklarda, partilerde vs cumhurbaşkanlığı makamı da dahil kişilerin değişmesi hiçbir şey değiştirmez. A partisi ya da B partisi farketmez. Makama gelen zenginleşip gidiyor… cebini doldurduktan sonra tekrar seçilmese de umrunda olmuyor. Hiç bir bedel de ödemeden gidiyor. Olan saf vatandaşa oluyor.

299
3
yanıtYanıtla
Bidüşün:

Sistemden önce insanımız değişmeli, ahlak örf adet gelenek görenek özümüze dönmeliyiz

yanıt233
yanıt4
Ne Demeli:

Ne güzel dedin Bidüşün arkadaşım,

yanıt87
yanıt4
oturan:

Adamda belediye başkanı havası yok zaten sanki emekli havası var

147
6
yanıtYanıtla
Ömer Can:

onuda seçenler düşünsün

yanıt32
yanıt1
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title