Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

Edirne Belediye Başkanı ve DSP Belediye Başkan adayı Sedefçi, ev hanımlarına projelerini anlattı.

Edirne Belediye Başkanı ve DSP Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi, seçim çalışmalarına devam ediyor.

Sedefçi, Babademirtaş Mahallesi Çubukçular Hamam Sokağı'nda ve Barutluk Mahallesi Sv. Georgi Kilise Sokağı'nda, ev hanımlarıyla sohbet ederek, projelerini anlattı.

Sedefçi, Edirne Belediyesi olarak kadınlara her platformda destek olduklarını, kadınlara yönelik ücretsiz kurslar açtıklarını belirterek, konuşmasına şöyle devame tti.

"Edirne Belediyesi olarak bizler de, kadınlarımıza her platformda destek olabilmek, onlara faydalı bir şeyler katabilmek açısından, kadınlarımızın ücretsiz faydalanabilecekleri elişi atölyeleri, spor, kuaför ve cilt bakımı yaptırabilecekleri Fatih Mahallesi'nde Zübeyde Hanım Kadın Lokali'mizi hizmete açtık. Ayrıca Bostanpazarı Caddesinde EKK Kadın Meclisi işbirliğiyle İlhan Koman ve Kültür Merkezi'ni faaliyete geçirdik."

Sadece kadınlar için değil Edirne'de yaşayan herkesin mutlu bir kentte yaşaması için proje ürettiklerini vurgulayan Sedefçi, "Ayrıca, Edirne'mize Kültür Merkezi ve Engelliler Merkezi yapıyoruz. Şu an kültür merkezimizin temel inşaatı tamamlandı. Engelliler Merkezi'mizin de binası bitti sayılır, çevre düzenlemesi ve iç mekan ile ilgili yerler kaldı. Gençlerimize yönelik spor kompleksi için gerekli anlaşmalarımızı yaptık. Önümüzde ki dönemde bu projemizi tamamlayacağız"

Daha sonra bir dekorasyon mağazasının açılışına katılan Sedefçi, açılışta yaptığı konuşmada, Edirne halkının 7 gün 24 saat hizmetinde olduğunu belirtti.

-Gürkan, mahalle gezileriyle devam ediyor

CHP Edirne Milletvekili ve Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan'da seçim çalışmalarına Sabuni, Karaağaç, Çavuşbey, İstasyon, Şükrüpaşa, Medrese Ali Bey mahallelerinde devam etti.

Abdurrahman Mahallesi'nde  "Edirne'ye yakışan başkan Recep GÜRKAN" tezahüratıyla karşılanan  Gürkan, burada yaptığı konuşmada, Edirne'yi Edirneli ile Avrupa'nın yıldızı yapacaklarını belirtti.

Edirne halkının desteğiyle Edirne Belediyesi'ni yine CHP'li belediye yapmaya kararlı olduklarını kaydeden Gürkan, "Edirne'yi hep birlikte Avrupa'nın parlayan yıldızı yapacağız. Sizlerin desteğiyle Edirne Belediyesi'ni tekrar CHP'li belediye haline getireceğiz. Yönetimimizde herkes söz sahibi olacak.  Sivil toplum ve meslek odalarımızla temas halinde olacağız. Edirne'nin alt yapı ve otopark sorununu çözeceğiz. İçme suyu şebekesi modern çağa uygun olacak. Çağdaş ve Cumhuriyet'in savunucusu Edirneliler her şeyin en iyisini hak ediyor" diye konuştu.

-AK Parti adayı Günşen seçim çalışmalarını sürdürüyor

AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen, Trakya Üniversitesi'nde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Günşen, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Edirne'yi sevdiğini, sorunlarını bildiğini ve sorunları kısa sürede görev verilmesi halinde çözeceğini belirtti.

Turizmden aldığı payın artırılması için kentte çeşitli projeler uygulayacağını ifade eden Günşen, şöyle konuştu:

"Edirne'nin hak ettiği değeri yakalayamadığını ve bu yüzden çağ dışı uygulamalara maruz kaldığını devamlı dile getiren Ahmet Günşen, "20 yıldır çözülemeyen vahşi bir çöp depolama sistemi var. Edirne'nin bütün pisliğinin nazlı Meriç Nehri'mize ve güzel Tunca'mıza akması kadar korkunç bir durum yok. Her geçen gün, her geçen dakika Edirne'nin aleyhine işliyor. Bu şehri ortak akıl ile birlikte yeniden ihya edebiliriz. Ben bu şehrin derdiyle dertleniyorum. Bu şehrin modern çöp depolama sistemine kavuşmasının artık vakti geldi. Meriç'in ve Tunca'nın yeniden pırıl pırıl akmasının vakti geldi. Bu şehre değişimin vakti geldi. Bu şehirde kentsel gelişimin vakti" - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Edirne Belediyesi Hamdi Sedefçi Recep Gürkan Ahmet Günşen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title