Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Edirne Belediye Başkanı Adayı Günşen: "Edirne'deki çöp sorunu için katı atık tesisleri kurularak bu durumun bertaraf edilmesi lazım"

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Ahmet Günşen, Edirne'deki çöp sorunu için katı atık tesisleri kurularak bu durumun bertaraf edilmesi gerektiğini söyledi.

Günşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de çevre kirliliği sorununun olduğunu belirtti.

Tıbbi ve kimyasal çöplerin de vahşi şekilde depolandığını ifade eden Günşen, şöyle konuştu:

"Bu durum çok acı verici. İnşallah, Allah nasip ederse nisan ayının birinde düğmeye basarak bu sorunu da çözeceğiz. Böyle bir çöp toplama yöntemi yok. Bunu yapan yok artık. Bunu ilçeler yapmıyor artık. Ne yapılması lazım, Edirne'deki çöp sorunu için katı atık tesisleri kurularak bu durumun bertaraf edilmesi lazım. Hatta mümkünse bin ton çöp toplayabiliyorsanız bundan biyoenerji üretiyorsunuz. Netice itibariyle katı atık tesisini kentimize kazandırmalıyız."

Dünyada Danimarka'nın, Norveç ile anlaşma yaparak enerji üretimi için çöpünü aldığını aktaran Günşen, Türkiye'de ise Kırşehir ve Gaziantep'teki katı atık tesislerinin güzel bir şekilde görevini yaparak doğayı ve kenti koruduğunu ifade etti.

"Kanalizasyon Tunca ve Meriç'e akıyor"

Günşen, Edirne'nin kanalizasyonunun, Tunca ve Meriç nehrine aktığını söyledi. Bu durumun utanç verici olduğunu belirten Günşen, şöyle devam etti:

"Altyapımız dökülüyor. Yağmur yağdığında birkaç saat içerisinde berbat bir haldeyiz. İçme suyumuzun yüzde 50'si kayıp. Çünkü tesisat eskimiş, çürümüş, sağlıksız borularla halen aktarım yapılıyor. Dolayısıyla içme suyu şebekeleri ve tesisatımızı yenilememiz gerekiyor. Bunu Gaziantep Belediyesi yapmış. Başkanın ifadesini söylüyorum. Yüzde 76 su kaybını kurtarmışlar. Düşünün 100 litre su basıyorsunuz, 76 litresi altyapıdan dolayı toprağa gidiyor. Bu durum Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanının projesiyle çözülmüş. Belediye Başkanının projesiyle çözülmüş. Bizde ise yüzde 50 kayıp var. Su kaybının önüne geçilmesi için acilen altyapımızın yenilenmesi lazım."

Kentin geleceği açısından yenilenmesi ve değiştirilmesi gereken birçok durumun olduğunu aktaran Günşen, ayrıca refüjler, kaldırımlar ve çevre düzenlemesi  gibi birçok noktada da yenilik yapılması gerektiğini dile getirdi. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Günşen Gaziantep Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title